Fejlesztik a csomópontot

 

Gyorsabb haladás

 

 A megyeszékhely vezetése négy évvel ezelőtt egy olyan koncepciót dolgozott ki, amely felmérte a város leterhelt, forgalmas csomópontjait is és összegezték, hogy melyeket kell fejleszteni a közlekedésbiztonság javítása és a gyorsabb haladás érdekében. Már akkor felfigyeltek Nyíregyháza egyik leterheltebb csomópontjára, a Mező utca, a Bethlen Gábor utca és a Vasgyár utca kereszteződésére, amely forgalma az elmúlt években tovább nőtt – mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. A nyugati elkerülő I. és II. ütemének megépítése, valamint a Tiszavasvári út melletti ipari park és az ott működő cégek fejlődése is egyre nagyobb forgalmat okoz a csomópontnál, ezért is szükséges az átépítés – tette hozzá a polgármester.
 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotó: Kohut Árpád)


A munka már javában tart

 

Ugyan a kivitelező júniusban kapta meg a munkaterületet, a fejlesztéshez szükséges tereprendező munkálatokat már jóval hamarabb elkezdték. Többek között épületeket bontottak el, közműveket építettek át, fákat vágtak ki – mondta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója. Pántya József kiemelte, a kivitelezés nettó 430 millió forintból valósul meg. 1000 köbméternyi aszfalt kerül beépítésre, 5200 méternyi hírközlési kábelt és 6000 méter földkábelt cserélnek ki, építenek át. A csomópont átépítése miatt 25 fát vágtak ki, de 50 fát ültetnek majd a helyükre.

 

Lesz még fejlesztés

 

További beruházások is várhatóak Nyíregyházán – a megyeszékhely polgármestere arról is beszélt, felújítják majd a Derkovits utcát, az pedig eredményez egy másik csomópontfejlesztést. A felüljárót elhagyva, a Tiszavasvári út és a Derkovits utca találkozásánál körforgalom vagy egy 'T' alakú csomópontot alakítanak majd ki. A Kertvárost pedig tehermentesítené a város, így további útfejlesztések várhatóak még azon településrészen. A Mező utca, a Bethlen Gábor utca és a Vasgyár utca csomópontfejlesztő beruházásának alapkövét kedden tették le – a tervek szerint az átépített csomópontot év végén adják át.

Dér Vivien