Fejlesztik a 3822-es út, azaz a Nyírszőlős, Kótaj felé vezető út egy jelentős szakaszát!
Elkezdődött!

Nemcsak a Nyugati Elkerülő egyik új körforgalma épül a Nyíregyháza táblától nem messze, hanem az addig elvezető út burkolata is megújul, sőt a Közút további fejlesztéseket tervez!

Jó ütemben halad a nyugati elkerülő építése. Mint ismert, két kivitelező részvételével és két újabb szakasszal válik majd teljessé hamarosan a Nyíregyházát elkerülő út. A munkálatok gőzerővel zajlanak többek között Nyírszőlős környékén is, ahol új körforgalom is épül. Az a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházása, ám a Magyar Közút fejlesztése is érinti a 3822-es, azaz a Nyírszőlős, Kótaj felé vezető utat. A vasúti átjáró után nem sokkal elkezdik az út korszerűsítését. A munkaterületet a hét elején adták át, a kivitelező 5,5 km hosszan újítja meg az utat; az arra közlekedők türelmét, megértését kérik.

Óvári László a Közút megyei igazgatója elmondta:

A szakemberek elvégzik a meglévő burkolat profilmarását, majd felülettisztítást követően kerülhet sor a 6 cm-es kopóréteg terítésére. A felújítás tartalmazza a szakaszon található buszöblök le- és felszálló peronjainak az átépítését is. A kivitelező az új aszfaltburkolatot tartós burkolati jelekkel látja majd el, elvégzi a hiányzó úttartozékok pótlását és a vízelvezető, valamint a szikkasztó árkoknak a tisztítását is.

A Magyar Közút a NIF-es körforgalom megépítése után várhatóan tovább fejleszt a 3822-es úton!

Óvári László hozzátette:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a körforgalom megépítését követően tervezi további másfél kilométer hosszan a meglévő aszfaltburkolat új kopóréteggel történő ellátását is.

A 3822-es út burkolatának megújítása jelentős a nyíregyháziaknak, valamint a rétközi településeken élőknek is. Ezt a fejlesztést tovább szeretné segíteni Nyíregyháza önkormányzata. Erről Jászai Menyhért alpolgármester szólt:

Egy 5,5 kilométeres szakasz felújításáról van szó, az új, épülő körforgalomig, de rendszer szinten kell vizsgálnunk a dolgot, hiszen tapasztalhatják a kedves városlakók, hogy a Vasvári Pál utca felújítása szintén elkezdődött, ennek a fejlesztésnek az első üteme a nagykörútig tart. A következő ütemben folytatjuk majd a sort a nagykörúttól a Stadion utcáig. Ebbe a koncepcióba illik bele a Westsik Vilmos utca felújítása, amellyel mindenképpen meg kellett várni, hogy a Nyugati Elkerülő megfelelő készültségbe érjen. Így jelentős beruházások követik egymást, szinte összeérnek a fejlesztések: épül a Nyugati Elkerülő, itt van a Magyar Közút útfelújítása, a Vasvári Pál utcát is fejlesztjük. Én azt gondolom, hogy jelentős minőségbeli ugrás lesz ez Nyírszőlős közlekedésének szempontjából is.

A 3822-es út 5,5 km-es szakaszának felújítására a kivitelezőnek 60 nap áll rendelkezésére.