Fejlesztések – Játszóvárakat és filagóriákat adtak át
Fotó: Szarka Lajos

Befejeződött több fejlesztés Nyíregyházán, melyekkel a Nyírerdő Zrt. a vármegyeszékhelyen élők kikapcsolódási lehetőségeit kívánta bővíteni. A Robinson domb és az Élet utca játszóterei egy-egy 3 tornyos játszóvárral, mászókával, csúszdákkal gazdagodtak. A Géza utcán a játszótér mellett, a Törpe utcán pedig a kosárlabdapálya közelében fedett filagóriát alakított ki a cég. A beruházásokat az erdőgazdaság a saját forrásaiból valósította meg, a NYÍRVV Nonprofit Kft. fogja üzemeltetni.

Fából készült az a háromtornyos játszóvár, melyből az Élet utcán és a Robinson dombon is található 1-1. Az alapanyag kiemelése fontos, a fa megújuló, sokoldalúan felhasználható, szén-dioxidot köt meg. A Nyírerdő Zrt. nem használ fel annyi fát évente, mint amennyit termel, a többi állami erdőgazdasághoz hasonlóan fenntarthatóan gazdálkodik. A beruházások fő célja, hogy a nyíregyháziak számára több legyen a kikapcsolódási lehetőség.

„2010 óta szinte minden évben adtunk át játszótereket, mi csináltuk a Bujtoson a kosárlabdapályát, részesei voltunk a polgármesteri fásítási programnak. Az idei tervünk a játszóterek fejlesztése, következő évben Debrecenben kell fejlesztéseket eszközölni. Ez kellemes teher, továbbra is folytatni szeretnénk ezeket a munkákat” – tájékoztatott Hidas Tibor, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója.

A Géza utcán a játszótér mellett, valamint a Törpe utcán a kosárlabdapálya közelében alakítottak ki egy-egy bitumenes zsindellyel fedett filagóriát, mely ideális lehet a gyerekeket kísérő szülők, kisebb társaságok számára.

„Ezek mind olyan helyszínek, melyeket együtt választottunk, ahova sokan járnak, akár szülők a gyermekeikkel. Azt gondolom, hogy nagyon nagy köszönet jár a Nyírerdőnek, azért is, hogy így ütemezték az átadást: az iskolai szünet előtt elkészült mind a 4 beruházásuk” – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

A Nyírerdő Zrt. 60.000 ha területen gazdálkodik, a tevékenységi körébe tartozik a fakitermelés, erdőfelújítás, erdők ápolása. A fenntartható erdőgazdálkodási tevékenységből valósulhatnak meg ezek a közjóléti beruházások, mint a játszóterek fejlesztése. A saját forrásaiból kialakított létesítményeket a Nyírerdő átadja üzemeltetésre a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft.-nek.

Kapcsolódó galéria

Új játékelem a Robinson dombon