Fejlesztés a Bárcziban – Megújultak a tantermek, modernebb körülmények várják a diákokat

A Tankerületi Központ igazgatója elmondta, szeretnék teljesen felújítani az iskolát.

A Nyíregyházi Tankerületi Központ azért pályázott a Bárczi Gusztáv Általános Iskola felújítására, mert itt sajátos nevelést igénylő diákok tanulnak, szerettük volna méltóbbá, élhetőbbé tenni a tanulmányi éveiket. Így ezzel a pályázattal a tanulási környezetüket és a pedagógusok munkáját is könnyíteni tudjuk. Gyakorlatilag 18 vizesblokk komplett felújítása történt meg, ez nagyon fontos egy ilyen régi épületben. Emellett még 6 tanteremben a padok burkolata és a faburkolat lett kicserélve, és festés történt ezekben a termekben. Az infrastrukturális fejlesztés mellett a szakmai munkát segítő tárgyi eszközök, szakmai anyagok beszerzése is történt ebből a pályázatból.

A beruházás elsődleges célja, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket egészségi állapotuk, és egyéni képességi szintjük szerint, megfelelő környezetben tudják fejleszteni.

További képekért kattintson a fotóra!

Az ünnepélyes átadón a Bárczis tanulók énekes és táncos produkciót adtak elő, a rendezvényen dr. Ulrich Attila alpolgármester is részt vett.

Természeten már erre az épületre ráfért a felújítás. A Tankerület folyamatosan újította, de idén a vissza nem térítendő pályázatból elkezdték felújítani az intézmény vizesblokkjait, valamint néhány tantermet alakítottak át. A felújítás célja, hogy az itt tanuló gyerekek, modernebb és méltóbb oktatási körülmények között tanuljanak. Ez azért is fontos, mert ez nem csak városi, hanem megyei probléma is.

A pályázaton nyert összegből felújították a tantermeket, PVC kopásálló borítást kaptak, valamint új padokat és székeket használhatnak már a gyerekek. A projekt megvalósítása során az épület bejáratánál akadálymentes rámpát szereltek fel, valamint mozgássérült mellékhelyiségeket is kialakítottak.

 

Horváth Kíra