Fehér Ottóról emlékezik meg a kamarakórus

– Fehér Ottó tanár úr és karnagy úr halálának első évfordulójára szeretnénk emlékezni az általunk szervezett kórusfesztivállal. Reméljük, hogy az évek során ez hagyománnyá nőheti ki magát, és tiszteletünket róhatjuk le tudása és különleges karaktere előtt, valamint őrizhetjük az emlékét – mondta a program apropója kapcsán Szanics Rudolf.

 

„A KARNAGY”

 

– „Ottó bácsi” a Zeneakadémia elvégzése után Nyíregyházára került, a Vasvári Pál Gimnázium ének tagozatát is neki köszönhetjük. Az ország különböző ének szakos tanárainak oktatott karvezetést, és a Művészeti Szakközépiskola zenei tagozatát is igazgatta – mesélte meghatottan a Harmónia Kamarakórus vezetője, aki 1978-ban ismerte meg a nagyrabecsült karnagyot. Fehér Ottó két évig volt a Harmónia Kamarakórus szakmai vezetője, de a csapat szívében örökké él. – Nagyon sokat fejlődött az énekkarunk ez alatt a két év alatt, és kicsit visszahozta azokat az emlékeket, amiket a nagymúltú Nyíregyházi Vegyeskarban megtapasztalhattunk – mondta a jelenlegi vezető.

 

15 ÉVES HARMÓNIA

 

Szanics Rudolf azt is elmesélte, hogy a Harmónia Kamarakórus idén lesz 15 éves, és többen énekelnek itt az egykori Nyíregyházi Vegyeskarból. Számos nemzetközi sikert tudhatnak magukénak, hazai és megyei találkozók rendszeres résztvevői. – Próbáljuk eljuttatni a kórusmuzsikát, zenét azokhoz az emberekhez, akiknek nincs lehetőségük ellátogatni a nagyobb városokba, gyakran járunk kisebb falvakba koncertezni – mesélt a számukra fontos kezdeményezésről a Szieszta vendége.

 

MEGEMLÉKEZŐ KÓRUSFESZTIVÁL

 

– A Váci Mihály Kulturális Központban tartjuk a kórusfesztivált február 20-án. Olyan énekkarok lesznek a fellépők között, akik kapcsolatban álltak Fehér Ottóval, így leróhatják tiszteletüket emléke előtt. Reméljük, az évek során egyre többen gyűlünk majd össze, és jövőre próbálunk kiállítást is szervezni azokból a tárgyi emlékekből, amik méltán képviselhetik a karnagy emlékezetét – mondta Szanics Rudolf az esemény kapcsán.

A megemlékező kórusfesztivál február 20-án 14 órakor veszi kezdetét, a belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Farkas Fanni