Február 19-e a Magyar Ápolók Napja. Ünnepséget tartottak a Megyeházán!

Kossuth Lajos Országos Főápolói Hivatalt hozott létre és 1849. április 16-án felkérte legkisebb húgát, Zsuzsannát, hogy vegye át a tábori kórházak ápolás felügyeletét. Kossuth Zsuzsanna már betegen, de nagy akaraterővel, a sebesültek iránti őszinte együttérzéssel járta az országot, ő volt hazánk első főápolója. Irányításával határozták meg a szükséges kórházi felszereléseket; olyan szellemi örökséget hagyott ránk, amely a ma és a jövő ápolója számára egyaránt példaértékű – mondta a Magyar Ápolók Napi ünnepségen a Sz-Sz-B Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Intézményünkben 3218 szakdolgozó dolgozik, ezen szakdolgozók közül ma 25-en kapnak kitüntetést. Azt gondolom, hogy ez a 25 ember valami olyat tett, ami a többieknek is példa lehet.

További képekért kattintson a fotóra!

Az ünnepségen Nyíregyháza polgármestere, Dr. Kovács Ferenc is köszöntötte az ápolókat.

Nyíregyháza városa próbál mindent megtenni a saját lehetőségeihez mérten, hogy segítse az önök munkáját, munkakörülményeit. Ha visszatekintünk az elmúlt évekre, azt gondolom, elégedettek lehetünk, hiszen csodálatos kórházépületek épültek, az eszközbeszerzések folyamatosak, elkészült a parkolóház, építettünk egy óvodát is. Remélem, hogy ezek a fejlesztések az önök munkakörülményeit is jelentősen segítik. Természetesen a városvezetés, a kórházat Nyíregyháza szerves részének tekinti, az önök munkája pedig elengedhetetlen, ezért a város a jövőben is támogatni kívánja az intézményt.

A rendezvényen megköszönték és elismerték az ápolók munkáját, 25-en kitüntetésben is részesültek. Többek között a kimagasló szakmai tudást, elkötelezettséget, alázatot díjazták.

 

Dér Vivien