Február 15-e éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe

A szeptemberben induló osztatlan, alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre 2024. február 15-ig lehet jelentkezni az E-felvételi felületen. A szabályok és tudnivalók a Felvételi tájékoztatóban olvashatók.

Február 15-e éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe. A Nyíregyházi Egyetem tavaly szeptemberben lenyűgöző növekedést tapasztalt a hallgatói létszámban. Az intézmény a 2022-es évéhez képest rendkívüli mértékben, 86 százalékkal több elsőéves hallgatóval indította a tanévet. Ez a kiemelkedő növekedés nem csupán a felsőoktatási intézmény vonzerejének erősödését jelzi, hanem azt is, hogy a Nyíregyházi Egyetem kiemelkedő oktatási és tudományos környezetet kínál a hallgatók számára.

Izgalmas hónapok előtt áll a Nyíregyházi Egyetem, február 15-e éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe, többek közt a Nyíregyházi Egyetemre is. Kérünk mindenkit, hogy válasszák a Nyíregyházi Egyetemet, nagyon széles kínálattal várjuk a jelentkezőket, gyönyörű 21. századi infrastruktúrával és olyan szolgáltatásokkal, melyek a hallgatói életet is felpezsdítik” – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem kancellárja.

Színvonalas oktatás, izgalmas hallgatói élet

A Nyíregyházi Egyetem a kiváló oktatás mellett egyedülálló hallgatói élettel is büszkélkedhet. Az intézmény arra törekszik, hogy a diákok ne csak tanuljanak, hanem teljes értékű élményekkel gazdagodjanak az egyetemi éveik alatt. A campus közössége sokszínű és barátságos, ahol a hallgatók számára számos lehetőség nyílik a fejlődésre, a kreativitás kibontakozására és az új kapcsolatok kialakítására. A kancellár azt is elárulta, hogy hosszú kihagyás után idén májusban újra megrendezik a népszerű FŐHE Fesztivált. Előtte azonban még mindenki a jelentkezésre koncentrál, melyről érdemes a felvi.hu-ról tájékozódni.

„Izgalmas időszak előtt állunk, de most a legfontosabb tudnivaló az, hogy a felvi.hu-ról informálódjanak a hozzánk jelentkező diákok, azzal kapcsolatban, hogy hogyan adják be a jelentkezési lapjukat, valamint hogyan történik a pontszámítás, mert ez is változik ebben az évben. Itt szeretném felhívni figyelmét minden családnak, jelentkezőnek a felvételi kurzusainkra, az előkészítő kurzusainkra, amire március elejéig mindig lehet jelentkezni és többletpontokat lehet szerezni, amivel megírják a felvételijüket és a belépőjüket a Nyíregyházi Egyetemre” – hangsúlyozta Halkóné dr. Rudolf Éva.

Idén jelentkezni kizárólag az E-felvételi rendszerén, Ügyfélkapun keresztül lehet. A felsőoktatásba történő jelentkezés online felülete a jelentkezési határidőig folyamatosan a jelentkezők rendelkezésére áll. A rendszerben az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni, mert az űrlapok kitöltése bármikor folytatható. Az E-felvételi használata egyszerű és gyors, a szükséges dokumentumok csatolása egyszerű.