Rekordok is megdőlhetnek a hétvégi fedettpályás bajnokságon

Nyíregyházán rendezik a hétvégén az 50. Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokságot. Komoly mezőny érkezik a versenyre, és a Sportcentrum legjobbjai is rajthoz állnak szombaton illetve vasárnap az Atlétikai Centrumban. 

Nagyüzem van az Atlétikai Centrumban. Az elmúlt hetekben több hazai és külföldi csapat edzőtáborozott itt, jelenleg is Svájcból érkeztek sportolók, akik Nyíregyházán készülnek. De a hazai atléták közül is sokan választották a szabolcsi megyeszékhelyt az év elején. Több rangos versenyt is rendeztek januárban és februárban a létesítményben, legutóbb pedig a kassai régió regionális bajnokságát rendezték itt. A hétvégén az 50. Fedettpályás Magyar Bajnokság következik, és mivel több atléta is remek formában van, így országos csúcsok is megdőlhetnek. 

- Látva az eddigi eredményeket, biztos vagyok abban, hogy születnek majd új egyéni és akár országos rekordok is. Szeretik a versenyzők a pálya borítását, nem véletlenül dőltek már meg itt csúcsok korábban is – mondta Vas László, a Nyíregyházi Sportcentrum szakágvezetője. 

A nézők számára a belépés ingyenes lesz a szombati és a vasárnapi versenyre is. Érdemes kilátogatni, mivel VB résztvevőket lehet látni, többek között Kozák Lucát, a 400-as sprinter Molnár Attilát és Kéri Biankát, az itt 3000 méteren rajthoz álló Palkovits Istvánt, vagy Lesti Diána, Bánhidi-Farkas Petra és Nguyen Anasztázia távolugrókat. De rajthoz állnak a Sportcentrum legjobbjai is. A nyíregyháziak közül Helebrandt Máté nem indul, ő Portugáliában edzőtáborozik jelenleg, és a dudincei versenyre készül. A hétvégi program szombaton 14.30-kor, vasárnap 12.55-kor kezdődik az Atlétikai Centrumban.