Faültetés Örökösföldön

Platán, szivar, juhar és számos szebbnél-szebb fafajta ékesíti mától az örökösföldi városrészt. A mostani akció célja, hogy frissítsék a meglévő növényparkot. Az egész napos városszépítő kezdeményezést az önkormányzat is támogatta. 

– A környezetvédelmi bizottság írta ki ezt a pályázatot, a Bátor Környezetvédők Egyesülete pályázott és 120 ezer forintos támogatást nyertünk. Ennek a keretében zajlik itt a Móra Ferenc Általános Iskola előtt és mellett a téren fásítás, parkosítás, városszépítés. A célunk az, hogy a kipusztult fákat újratelepítsük és még zöldebb legyen Örökösföld – mondja a településrész önkormányzati képviselője, Tóth Imre.

 

Összefogással

 

Az akcióban a nap folyamán csaknem ötvenen vettek részt, az Örökösföldi Polgárőrség mellett a pályázaton nyertes egyesület tagjai, közös képviselők és számos helyi lakos.

További képekért kattintson a fotóra!

– Nagyon örülünk neki, mi itt lakók hogy szépül a környezet. Időszerű, már vannak szép fáink, de még kevés, szükség van a pótolásra. És elsősorban nem nekünk szól ez a fásítás ma már, hanem az unokáinknak, az utódoknak, hogy nekik is legyen egy szép lakótelep, lakókörnyezet. Ezek a fák pedig nagyban emelik a színvonalat itt – mondja az egyik helyi lakos, Laurenczy László.

 

Juhar, szivar, platán...

 

A fásítás során 15 fát ültettek el a Móra Ferenc Általános Iskola előtti parkban, és néhány lakótömb közelében. Zömmel juhart, vörös szilvát, gesztenyefát és szivarfát. Az óvoda közelébe pedig platánfa került. Az ültetők bíznak abban, hogy a növények hamarosan nem csak hűs árnyat és esztétikai élményt nyújtanak majd de hozzájárulnak az egészségesebb lakókörnyezethez is.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)