Faültetés – Hozzájárulnak egy élhetőbb város megteremtéséhez
Fotó: Trifonov Éva

Ha nem vigyázunk a Földre, azzal visszafordíthatatlan károkat okozunk. Ezért indult el a világ legnagyobb önszervező mozgalma, a Föld napja. Ez alkalomból ültettek fákat idén is az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai, csatlakozva a polgármesteri fásítási programhoz. Missziójuk most is fontos: így kívánnak hozzájárulni egy élhetőbb környezet megteremtéséhez. Emellett biztatják a lakosokat arra, hogy környezettudatosan éljenek, segítve ezzel a globális célt.

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. fő profilja a hulladékgazdálkodás, ebből a tevékenységi körből adódóan nagy hangsúlyt fektetnek a környezetünk megóvására, a környezeti károk megelőzésére. Ezen túl több fronton igyekeznek hozzájárulni a környezetvédelmi célok megvalósításához, ilyen a faültetés.

„Az idei évben 2 db nyírfát ültettünk, valamint hátul, a parkolók mellett 10 db kislevelű hársat, és 10 db turkesztáni szilt. Egyébként is a tevékenységünkből kifolyólag a környezetünk szebbé tétele, megóvása, az épített és a természetes környezetünknek rendbetétele a feladatunk. Úgy gondoljuk, hogy teszünk annak érdekében, hogy Nyíregyháza zöldfelülete is nagyobb legyen, ennek céljából ezeket a fákat az idén is elültetjük” – mondta el az ÉAK Nonprofit Kft. cégvezetője, Petró Árpád.

Fontos a lakosság együttműködése!

 „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” Ez a kérdés írta körül a pénteki program üzenetét. Megmutatja, hogy minden törekvés számít. A lakosságnak nagyon sok lehetősége van arra, hogy fenntarthatóbb módon éljen, óvja a bolygót. Az ÉAK tevékenysége is sokkal hatékonyabb, ha az emberek is együttműködők a szelektív hulladékgyűjtésben, melyhez a közszolgáltató a lakosság rendelkezésére áll, és biztosítja a szállítást, valamint az edényzetrendszert. A városlakóknak ezeket tudatosan kell használnia.

„Ennek érdekében megteszünk mindent, ami a tudatformáló/szemléletformáló marketingtevékenységünk segítségével történik meg. Ezek a feladatok mindenképpen a szolgáltatásunkat teszik hatékonyabbá. Nagyobb mennyiségben keletkezik szelektív hulladék, ezzel elérjük, hogy lecsökkentjük a lerakásra kerülő hulladék mennyiségét. Mindamellett, hogy a szelektív csomagolási hulladékot várjuk a lakosságtól, várjuk a veszélyes hulladékot is, hogy azt is szakszerűan adják át nekünk a hulladékudvarokban, lecsökkentve ezzel a környezetterhelés mértékét. Én úgy gondolom, hogy minden városlakó feladata a saját közvetlen környezetének a kialakítása és gondozása, annak érdekében, hogy egy még szebb és még élhetőbb várost tudjunk biztosítani magunknak.” – hívta fel a figyelmet Petró Árpád.

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. nagyon fontosnak találja, hogy komolyan vegyük a környezettudatos életmód bevezetését, hiszen minden tevékenységünk befolyásolja a bolygónk létét, ha nem vigyázunk, azzal visszafordíthatatlan károkat okozunk.

Kapcsolódó galéria

Faültetés az ÉAK Nonprofit Kft-nél a Föld napja alkalmából