Fatum Nyíregyháza - Szombathelyen is haladás előre!

 Az Újpest legyőzése után az ország másik végébe utazott a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások nem kezdtek jól, a Haladás vezetett 7-3-ra, így Hollósy Lászlónak hamar időt kellett kérnie. Használt, három jó blokkal egyenlítettek a mieink, majd 10-11-nél már vezettek. Dani Brisebois is beindult és Sanja Kalicanin is remekül játszott, így egyre jobban elhúzott a Fatum. A végére jutott egy 7-1-es nyíregyházi roham, és nyerte is az első szettet a csapat.

A második játszma Varga Eliza ütésével indult, és vezetett is a játékrész elején a Fatum. Sőt, jött egy 5-0-s nyírségi periódus, 5-12-nél időt is kértek a hazaiak. Bár csökkent az előny, sokáig nem tudott lőtávolságba kerülni a Haladás, 13-16-nál viszont három pontra zárkóztak egy ász után. A hajrá előtt Allison Mayfield szerzett fontos pontot majd Kalman hibázott, így 15-20-at mutatott az eredményjelző. Nem adták fel a hazaiak amit hat zsinórban szerzett pont jelzett, 21-20 oda. Jöhetett a drámai végjáték, 22-21 után 22-24 majd 25-24, és 25-27. Volt fordulat bőven, de a Nyíregyháza nyerte ezt a szettet is!

A harmadik felvonás eleje szoros volt, Genesis Francesco ásza után lett 9-9, majd Varga Eliza ütését követően vezettek a mieink. A szett derekán sikerült öt ponttal meglépni, majd a Fatum teljesen megtörte ellenfelét és megnyerte a mérkőzést!

Hungast Haladás Szombathely – Fatum Nyíregyháza 0-3 (-15, -25, -16)

Nyíregyháza: G. Francesco 3, Kalicanin 9 , White 7, Brisebois 13, Varga 12, Mayfield 11

Csere: Tóth F. (liberó), Szabó, Matic 1

vezetőedző: Hollósy László

Dankó László