Fát ültettek a diákok

Apró gyermekkezek lapátolják szorgosan a földet arra a facsemetére, amelyet az Apáczai az intézmény fennállásának 60. évfordulója alkalmából ültetett. A város egyik legrangosabb iskolája idén december 10-én már hat évtizede oktatja a diákokat.

 

Gyökereket és szárnyakat adunk

 

A most elültetett növény nem csupán az épület környezetét hivatott megszépíteni, egyben azt a szemléletet is jelképezni, amelynek szellemében az oktatás folyik az intézmény falai között. 

További képekért kattintson a fotóra!

– 1956-ban építették a jelenlegi épületet. Ez a terület akkor még fás volt, ugyanis a Sóstói erdő eddig ért el. Mi szeretnénk hozzájárulni a természetes környezet megőrzéséhez, és reméljük, hogy még 100 év múlva is állni fog a fa az épület előtt, biztosítva azt, hogy gyökereket és szárnyakat adunk gyermekeinknek – mondta Andó Károly, a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI igazgatója.

 

Minőségi oktatás

 

Az Apáczai mindig a minőségi oktatásról volt híres, hangsúlyozta az intézmény vezetője. Abban bíznak, hogy hamarosan bázisiskolává válhatnak, ugyanis diákjaik az oktatás számos területen, mint a matematika, a természettudományos tárgyak, a zene vagy a művészetek mindenhol az ország élvonalában vannak, és ezt a tendenciát szeretnék folytatni az elkövetkezendő 40 évben is. A mostani faültetés csak egyike annak a több lépcsős jubileumi programsorozatnak, amellyel az iskola vezetése az elmúlt hat évtizedre emlékezik. A közeljövőben több kulturális és szórakoztató eseményt is szerveznek majd.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)