Fásítási program - Közel kétszáz pályázat érkezett a NYÍRVV-hez
Lassan vége a bírálati időszaknak

Mint már korábban is beszámoltunk róla, dr. Kovács Ferenc polgármester kezdeményezésére nagyszabású fásítási program zajlik Nyíregyházán. Ennek keretében az önkormányzat és a NYÍRVV Nonprofit Kft. „Ültess egy fát a holnapért!” címmel pályázatot hirdetett, amelyre 186 igény érkezett be.

A programnak köszönhetően a lakosság, illetve az intézmények képviselői díszfát, díszcserjét igényelhettek, amelyeket majd a házuk, intézményük előtt lévő közterületre, utcafrontra ültethetnek el. A pályázatra január 31-éig lehetett jelentkezni.

Közel kétszáz pályázat érkezett

A fásítási program első ütemében, 2018. december 1. és 2019. január 31. között 186 pályázat érkezett be a lakosságtól, illetve ezen felül 12 darab intézményektől – tudtuk meg Horváth Kírától, a NYÍRVV Nonprofit Kft. marketingreferensétől.

Lassan vége a bírálati időszaknak

– Az elbírálási folyamat lassan a végéhez közeledik, a beérkezett pályázatok háromnegyedét már társaságunk kivizsgálta. Eddig közel 200 darab fát, többek között hárs-, juharfákat, valamint több mint 1380 cserjét és évelő növényt jegyeztek fel az igénylőknek.

A NYÍRVV Nonprofit Kft. várhatóan áprilistól kezdi el kiosztani az igényelt fákat és cserjéket.