Fásítási akció Butykán

Önkormányzati pályázati forrásból nyílt lehetőség a parkosításra, amelybe bevonták a NYÍRVV Nonprofit Kft.-t is. A helyben lakó közcélú foglalkoztatottak segítettek kiásni a fáknak a gödröket. Az akción részt vett Vassné Harman Gyöngyi, a térség önkormányzati képviselője is, aki elmondta: Nyíregyháza önkormányzata mindig örül annak, hogyha a lakosok észreveszik a lehetőséget a környezetük szépítésére, jobbítására.

A Kutyafája Egyesület a Zöldítési program pályázat részeként vásárolt fákat, amit még lakossági adománnyal is sikerült kiegészíteni. A képviselő köszönetet mondott a város főkertészének, aki személyesen végzett helyszíni felmérést és egyeztetést, valamint megköszönte a munkát a NYÍRVV munkatársainak is. Hangsúlyozta: a fásítás jó példa a többi külterületen élő lakos számára, hogy hogyan lehet konkrét tevékenységekkel szépíteni, jobbítani a saját környezetünkön.

– A körzetemben már volt hasonló program, néhány hónappal ezelőtt Rozsrétszőlőn a Polgárőrség szervezett faültetést, ott is szép fasor díszíti az utat.