Farsangi mulatság Ligeti óvoda módra

Péntek reggel kezdődött a télbúcsúztató mulatság a Tündérkert Keleti Óvoda Ligeti Tagintézményében. Az óvodások már hetek óta lázban égtek, a csoportszobák dekorációs elemeit is ők készítették – színes szalagok, léggömbök és papír bohócok várták a kicsiket.

 

EGÉSZ MESEORSZÁG MEGJELENT

 

A gyerekek hónapok óta tudták, hogy kinek a bőrébe fognak bújni farsang idején – de olyan is akadt, aki már egy éve erre a napra készült. Így volt ezzel Petró Hanga, aki gyönyörű, lila ruhás királynőnek öltözött, hiszen kedvencei a hercegnős mesék. Kishúga, Petró Zara is jelmezbe bújt, ő nagyon szereti az állatokat, főleg a macskákat, így egyértelmű volt a választás a cicalány számára. A fiúk főleg a szuperhősök és filmszereplők világából választottak maguknak jelmezt; megelevenedett Darth Vader, Thomas, a gőzmozdony, és a tini nindzsa harci teknősök is tiszteletüket tették. Buri Nándor például Batman bőrébe bújt, és azt is elárulta, hogyha felnő, ő is segíteni szeretne az embereknek.

 

JÁTÉKOKBÓL SEM VOLT HIÁNY

 

Miután az óvodások egy frappáns rövid mondókával, vagy versikével bemutatták jelmezeiket, elkezdődött az igazi mulatság. A finomságokkal terített asztalok mellett a gyerekek ropták a táncot, két csoportszobában pedig a szülők is csatlakoztak csemetéikhez. Fergeteges volt a hangulat, és a délelőttöt izgalmas játékok színesítették. Ivó- és evőversenyeken, mozgásos, valamint ügyességi vetélkedőkön mérethették meg magukat a legkisebbek is.

Farkas Fanni

(Fotók: Kohut Árpád)