Fantasztikus hír! Hamarosan műkorcsolya oktatás indul a Városi Jégpályán

Folyamatosan készül a jég a Városi Jégpályán, így rövidesen újra lehet majd korcsolyázni Nyíregyházán. A jeges sportok kínálata pedig bővül is, november első hetétől műkorcsolya oktatást indít a Nyíregyházi Sportcentrum.

2018-ban, a Városi Jégpálya átadóján a debreceni műkorcsolyaélet meghatározó szereplői már ízelítőt adtak a sportágból, az igény pedig már akkor felmerült, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen is lehetőség legyen az alapok megtanulására. A korcsolyaoktatók Debrecenből érkeznek majd Nyíregyházára, a Jégkarc Egyesület edzői tartják majd a foglalkozásokat. A Városi Jégpálya jegét folyamatosan hízlalják, így ha az időjárás nem szól közbe, november első hetében már előkerülhetnek a szekrényekből a korcsolyák. A műkorcsolya oktatást a tervek szerint csütörtökönként fél 5-től, szombaton pedig 10 órától tartják majd Nyíregyháza jegén, ahova várják a beiratkozni vágyókat.

November 6-án egy halloweeni hangulatú sportágválasztót is terveznek a jégpályán, ekkor a jégkorongosok és a leendő műkorcsolyások egy családi napon vehetnek majd részt.  Novembertől tehát a 4-től 10 éves korú gyermekek akár a műkorcsolyában is kipróbálhatják magukat a Városi Jégpályán. November 6-án, szombaton pedig minden jeges sportot szerető érdeklődőt várnak.

A további részletekről és a műkorcsolya sportról Gyulai Györgyivel, a Jégkarc Egyesület műkorcsolya szakedzőjével beszélgettünk. Nézzék vissza videónkat!