Falusi húsvét a múzeumfaluban

A Sóstói Múzeumfaluban már évek óta hagyomány a Falusi Húsvét, ami idén is húsvéti locsolkodással vette kezdetét. A nap folyamán a skanzenben felelevenítették a régi falusi népszokásokat a tojásfestéstől kezdve az ünnepi lakomán át egészen az ünnephez kapcsolódó babonákig, de a látogatók megismerhették a hagyományos húsvéti tojások olyan díszítőtechnikáit is, mint a berzselés, a karcolás, sőt a beregi aranytojás készítése is.

 

SZÍNES PROGRAMOK

 

A skanzen színes programsorozata a húsvéti nagyrendezvénnyel nem ér véget. Nagyné Bősze Katalin, a múzeumfalu megbízott igazgatója érdeklődésünkre elmondta, az országos viszonylatban is igazi különlegességnek számító Árpád-kori falut ebben az évben szeretnék még közelebb hozni a közönséghez, és remélik, a nyíregyháziak és a városunkba érkező vendégek ezen látványosság miatt is ellátogatnak majd a nyíregyházi skanzenbe.

[REKLAM]

Április elsejétől már a nyári nyitvatartási rend szerint várja a látogatóit a Sóstói Múzeumfalu. A következő nagyrendezvényük május elsején lesz, de színes programokkal készülnek pünkösdre, a múzeumi világnapra, és nem maradhat majd el szentiváni tűz lángra lobbantása sem.

Bruszel Dóra