Fákat, virágokat és növényeket ültettek

Fákat ültettek a nyíregyházi Eszterlánc Északi Óvodában. Az intézmény udvarát mostantól juhar, birs, nyírfa és fűzfa is díszíti, amelyeket az óvodába járó gyerekek szülei ajánlottak fel. A csemetéket maguk a kicsik ültették el.

– Először beraktuk a földbe a fát, utána egy kevés homokot raktunk rá, öntöttünk rá egy kis vizet, aztán megint homokot hoztunk, fekete homokot és barnát – mesélte el Tenke Tamara, hogyan ültették el a fát.

 

A FÖLD NAPJA

 

A fákat a Föld Napja alkalmából ültették el az óvodában, ahol egész hetes rendezvénysorozatot szerveztek a gyerekeknek. Az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos nevelésre.

További képekért kattintson a fotóra!

– Nagyon sok tevékenységbe bevonjuk a gyerekeket, hogy védjék a környezetüket, szépítsék az óvoda udvarát, ápolják és gondozzák a növényeket – mondta Szikszainé Kiss Edit, a Eszterlánc Északi Óvoda intézményvezetője. – Ha a gyerekek együtt tevékenykednek az óvónénikkel, minta alapján, akkor azt gondolom, hogy ha felnőnek, nagy korukban ők is környezettudatosan élnek majd, vigyáznak majd az energiafelhasználásra és figyelnek a környezetvédelemre.

A Föld Napjához kötődően az óvodások kirándulásokon vettek részt, a természettel ismerkedtek és megtanulták, hogyan kell óvni a környezetüket. A kicsik rövid sétát tettek a természetben, a nagyobbak az erdőben megismerkedhettek a madarakkal, etethették őket, és megnézhették, hogyan történik a madárgyűrűzés, a kirándulóhelyeken szemetet szedtek és még biciklitúrán is részt vehettek.

 

KONYHAKERTI NÖVÉNYEKET IS ÜLTETTEK

 

A gyerekek az óvoda udvarán konyhakerti növényeket is ültettek, zöldhagymát, koktélparadicsomot, paprikát és retket, amit később majd uzsonnaként el is fogyasztanak. A virágcserepekbe pedig 100 tő muskátli került, amit szintén a kicsik gondoznak majd.

F. A.

(Fotó: Trifonov Éva)