Ezúttal sem sikerült legyőzni a Vasast - a listavezető nyerte a rangadót

 Jól kezdett a listavezető Vasas otthonában a Fatum Nyíregyháza a női röplabda Extraligában, és 4-0-ra és 6-1-re is vezettek a mieink. 13-13-nál viszont egyenlített a fővárosi gárda. A hajrá izgalmasan alakult, és végül az angyalföldiek nyerték a játékrészt.

A második felvonás eleje szoros volt, de 8-8 után négy pontos előnyt épített ki a Nyíregyháza. Ezt tartotta a folytatásban is, így a hajrá előtt a mieink álltak jobban. Sőt, Sanja Kalicanin ütése majd blokkja után már 19-14-re vezetett a Fatum! Látványos labdamenetek következtek, és 20-24-nél négy szettlabdája volt a Nyíregyházának, de egyenlített a Vasas. Megkezdődött az idegek harca, és bár újra játszmalabdához jutottak a mieink, megint nem sikerült élni vele. A hazaiak aztán fordítottak, és nyerték a második szettet is.

A harmadik játékrész elején a Fatum vezetett, de szoros volt az állás, és 9-7-nél már a Vasasnál volt az előny. Felváltva születtek a pontok, és hol a Nyíregyháza, hol a Vasas állt jobban. 20-17-el indult a hajrá, majd Varga Eliza egy bombával tartotta meccsben a mieinket, majd Jazmine White blokkolt nagyot. 22-21-nél időt is kért a Vasas. 23-23 után Szabó Lili nyitott egy ászt, majd kiütötték a hazaiak a labdát, így szépített a Nyíregyháza, 2-1.

A negyedik játékrész eleje is szoros volt, jellemző, hogy két pontos előny már soknak számított ebben a szettben. 10-8 után viszont ismét a Vasas volt kétszer eredményes, jött is a nyírségi időkérés, de ez nem használt. 17-11-nél eldőlni látszott a találkozó. A mieink mindent megtettek, hogy ledolgozzák a hátrányt, de ez nem sikerült, így a listavezető Vasas nyerte a mérkőzést.

Vasas – Fatum Nyíregyháza 3-1 (22, 26, -23, 18)

Nyíregyháza: G. Francesco, Kalicanin, Medic, White, Brisebois, Varga

Csere: Tóth F.(liberó), Ancsin, Matic, Szabó

vezetőedző: Hollósy László

Dankó László