Ezúttal hazai pályán az atléták
Újabb versenyen áll rajthoz Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló pénteken a Honvéd Kupán indul. Az atlétikai szakágra hazai viadalok várnak, többek között a felnőtt magyar bajnokság.

Nincs idő pihenésre. Csak néhány napja tért haza Dél-Koreából az Universiadéról Helebrandt Máté, pénteken már ismét versenyen indul a gyalogló.

– Előbb a Honvéd Kupán indulok 5 kilométeres távon, ahol szeretnék győzni, majd rövid pihenő után a Szuperliga és a Csapatbajnokság következik. Mindkét versenyen szeretnék jól szerepelni, de nehéz ennyiszer formát időzíteni – mondta Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglója.

A többi nyíregyházi atléta az országos bajnokságra készül, melyet augusztus elején rendeznek Székesfehérváron. 20 nyíregyházi sportoló indul. A szakvezetés abban bízik, 3-4 számban is sikerül bajnoki címet szerezni, míg a csapatbajnokságban az első háromba jutás a cél.

– Minimum három bajnoki címet várok, de bízok abban, hogy négy is lesz. Öt dobó, hét futó és nyolc ugró utazik majd a magyar bajnokságra, a csapatbajnoki döntőn pedig Debrecennel közösen indítunk csapatot, és szeretnénk dobogón végezni – mondta Vas László vezetőedző.

A közelmúltban több nemzetközi versenyen indulhattak az atléták. Palásti Luca a junior EB-n állt rajthoz, és számában a 13. lett.

Dankó L.