Ezerrel tolják a LESZ FESZT-en!

Volt, aki gólyalábon, mások jelmezben, és olyanok, aki csapatban érkezett a kisvárdai LESZ-FESZT-re. Özönlöttek a környékről a fiatalok. Még a határon túliakat is megmozgatta a térség legnagyobb könnyűzenei fesztiválja. - A Felvidékről jöttünk, Nagyszelmencről. Öten jöttünk, egy baráti társaság. Láttuk, hogy nagyon jó programok vannak itt a LESZ-FESZT-en, és szerettünk volna minél több koncerten részt venni és meghallgatni, mert tetszenek azok az együttesek, akik itt lépnek majd fel – mondta Vaszil Péter.

 

 

„Ez a fesztivál feltörekedett!"

 

 

A zenei kavalkád a Kisvárdai Csellósok mellett többek között a Biebers, a Wellhello és Ganxsta Zolee-ék koncertjével kezdődött el. A magyar sztárok szerint Kisvárda máris felkerült a magyar fesztiváltérképre. - Én azt mondom, hogy ezen nem látszik, hogy ez egy feltörekvő fesztivál, ez már úgy néz ki, ami feltörekedett. Tényleg, le a kalappal... - tette hozzá Gangxta „Döglégy" Zolee. Hét színpadon 107 együttes, zenekar és DJ szórakoztatja három napon keresztül a fiatalokat.

 

 

Ettől van színesebb?

 

 

A szervezők azt mondják, a könnyűzene minden stílusát meg lehet itt találni. - Azt szeretnénk, ha ez egy színes, mindenfajta igényt kielégítő, de nagyon jó tematikus színpadokkal működő fesztivál tudna lenni, ezért van egy picit poposabb is, ismertebb előadókat felvonultató nagyszínpadunk, ezért a rock színpad teljesen rock tematikájú vagy az eklektika sziget világzenés, chillesebb és nagyon durva elektronikus zenei helyszíneink is vannak – fogalmazott Török László, fesztiváligazgató. A zenei kavalkád második napja is izgalmas tűnik. Pénteken este a LESZ FESZT nagyszínpadán az Ocho Maco, a Punnany Massif és a Tankcsapda készült fergeteges koncerte. Mellettük számos alternatív zenekar, közismert lemezlovas és rock banda játszott hajnalig.

Z. Pintye Zsolt