Ezer mozgáskorlátozott imádkozott Máriapócson

Utcai kerekesszékkel érkezett a máriapócsi kegytemplomhoz Papp János. A fogyatékkel élő ember közösen imádkozott sorstársaival. Azt mondta, a csodás gyógyulások helyén ő nem a csodára vár.

– Nem arra várunk, hogy most a mankókat itt hagyjuk. Tudjuk, hogy nem minden nap történik csoda, hanem, hogy el tudjuk fogadni az állapotunkat – Papp János.

Több ezer fogyatékkal élő és ép ember imádkozott együtt péntek délelőtt a kegytemplom előtti téren.

– Abban hiszek, azzal, hogy a legkisebb is itt van, azzal a gondviselő Istennek terve és szándéka van – folytatta.

A mozgáskorlátozottak országos imanapján szent liturgiát is tartottak. Orosz István úgy fogalmazott, Máriapócson egy új búcsú jöhet létre.

– A mozgáskorlátozottak, ha nem is búcsú szerűen, ha nem is szervezetten, nem is autóbuszokkal, de rendszeresen eljutottak Máriapócsra, és nagyon sokan közülük gyógyultan tértek haza, és azt gondolom, hogy ez a meghívás most is él, hogy a mozgáskorlátozottaknak is van helye, Jézus Krisztus őket is hívja és a csoda őket sem kerüli el, reméljük – mondta Orosz oIstván, a Máriapócsi Nemzeti Kegyhely igazgatója.

Idén 35 éves a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, ezt is megünnepelték az országos imanapon.

– Meghívást kaptunk a görögkatolikus metropóliától, így kerültünk ide. Így ma együtt ünnepeli a közösségünk a 35 éves évfordulóját egyben ezen a kegyhelyen, köszönetet mondunk a közösségünkért és imádkozunk a magyar mozgássérült emberekért – mondta Kovács Ágnes elnök.

Az imanapra nagyon sok nyíregyházi is érkezett, ráadásul házigazdaként a szervezésben nagy szerepelt vállalt a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, valamint a nyíregyházi székhelyű Start Nonprofit Kft.

– Nagyjából a 10 százalékát a környékről adjuk, még Hajdú megyét is ide sorolnám, mert közel van. Hajdú és Szabolcs megye 10 százalékát adja a jelenlevőknek – mondta Balogh Zoltán, a Start Nonprofit Kft. vezérigazgatója.

A szervezők azt ígérték, jövőre is lesz imanap a mozgásérült emberekért.

Z. Pintye Zsolt