Ezer családon segítettek

Löncshús, rizs, olaj, cukor, tészta, ételízesítő, májkrém és szaloncukor – idén ezt kapták azok, akiken az ünnepek előtt segített a Vöröskereszt. A segélyszervezet 508 élelmiszercsomagot osztott ki a rászoruló családoknak, 75-öt pedig a kórházban maradt idős betegek kaptak. 183 család kapott mintegy 2 ezer kilogrammnyi ruházatot, cipőt, játékot és több mint százan szaloncukrot. Volt, akinek fenyőfát adományoztak, Felsősimán pedig 40 gyereknek szereztek örömet játékokkal és ruházattal.

– Volt egy érdekes tendencia: nem érkezett annyi kérvény, mint a korábbi években – mondta a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója, Szarkáné Kövi Márta. – Korábban több mint ezer levelet írtak nekünk az emberek, most 500 alatt volt ezeknek a kérvényező leveleknek a száma. Azt gondolom, lehet hogy a közfoglalkoztatás mégis segített valamit a családoknak a karácsonyra való készülődésben.

A segélyszervezet áruházakkal közös akcióiban több mint 600 kiló ruhát és 1300 kilogrammnyi tartós élelmiszert gyűjtött össze. Emellett alapítvány, vállalkozó is segítette a karácsony előtti akciót valamilyen formában támogatással, így a Magyar Vöröskereszt Nyíregyházán és térségében összesen 1025 család részére nyújtott támogatást.

Erdős József