Ez nem volt túl sportszerű - Vasárnap helyett pénteken kell játszania kosárcsapatnak

A tervezettnél korábban kell játszani a kosárcsapatnak - mely tegnap is bajnokit játszott. Az alábbiakban a klub közleménye olvasható a kialakult helyzet kapcsán.

"A Salgótarjáni KSE elutasította a Hübner Nyíregyháza BS azon kérését, hogy az eredetileg október 16-ra kiírt közös mérkőzésüket halasszák el október 18-ra vasárnapra.

A Nyíregyházi Klub közleményében értetlenségének adott hangot a salgótarjániak negatív hozzáállása miatt, mivel - mint ahogyan írják - elsőként a salgótarjáni csapat szerette volna az eredetileg kiírt időponthoz képest más napon lejátszani a mérkőzést, arra hivatkozva, hogy az RKA Pécs csapatával október 14-én játszanak és a két találkozó időpontja túl közeli lett volna.

A nyíregyháziak segítőkészségüket ajánlották fel és készek voltak hozzájárulni a meccsnap megváltoztatásához.

Úgy tűnt, a megegyezés megtörtént a két klub között, azonban váratlanul a salgótarjániak visszaléptek Dániel Tamás ügyvezető utasítására, és röviddel ezután a nyíregyháziak hatalmas meglepetésükre azt tapasztalták a www.hunbasket.hu weboldalon, hogy az október 14-re kiírt Salgótarján KSE – RKA Pécs mérkőzés időpontja rejtélyes úton lekerült a programról.

Tekintettel arra, hogy a Continental Arénában jelenleg felújítási munkálatok folynak, és a nyíregyháziak nem voltak biztosak abban, hogy azt október 16-ra befejezik, arra kérték a salgótarjáni klubot, hogy az október 16-ai találkozót halasszák el október 18-ra vasárnapra. Erre mondott kategorikus nemet a nógrádi csapat vezetősége, arra hivatkozva, hogy azon a napon Junior mérkőzést játszik csapatuk.

A nyíregyháziak tudomásul vették a Salgótarján KSE döntését, de – mint ahogyan közleményükben fogalmaznak - egyáltalán nem tarják azt sportszerűnek, mivel a salgótarjáni klub vezetősége tudatában volt azzal, hogy így a nyíregyháziaknak jóval kevesebb pihenőidejük lesz ellenfelüknél, nem beszélve arról, hogy három kulcsjátékosára sem számíthatott eddig a Siska János által delegált együttes.

Úgy gondoljuk, hogy a jelen vírushelyzetben a kluboknak nagyobb empátiát kellene mutatni az ellenféllel szemben, hiszen, mint mindenki tudja, nem feltétlenül a sportszakmai tudás és előny fog idén előtérbe helyeződni" – áll a nyíregyházi klub közleményében.