Ez aztán a bravúr - 0-2-ről nyert a listavezető Vasas ellen a Fatum Nyíregyháza!

 Óriási labdamenetekkel indult a Vasas-Fatum Nyíregyháza rangadó a női röplabda Extraligában. 5-5-ig egyik csapat sem szerzett előnyt, a hazaiaknál főleg a jó sáncmunka, a Fatumnál a pontos ütések után születtek pontok. 10-10 után Varga Eliza ejtett jól, de újból egyenlítettek a fővárosiak. 16-15-nél Tatjana Matic nyitott ászt, ismét döntetlen volt az állás, majd két pontot szerzett a Vasas. A hajrá izgalmasan alakult, 22-18-ról 22-21-re jött vissza a Fatum, de végül 27 perc alatt nyerte a szettet a hazai csapat.

A második szett 5-2-es angyalföldi vezetéssel indult, időt is kellett kérni nyírségi oldalon. Használt mindez, mert sikerült egy pontra felzárkózni, de aztán 9-5-nél megint nagy volt a hátrány. Jazmine White villant kétszer és ismét szoros volt az állás, egyenlíteni viszont nem tudott a Nyíregyháza, egészen 14-14-ig. Nagy labdamenetek után 18-19-nél már a Fatum vezetett, de fordított a Vasas. A végén a hazaiak örülhettek, nyerték a második szettet is.

A harmadik felvonás hullámzó játékot hozott mindkét oldalon. 8-5-ös fővárosi vezetés után a Fatum volt eredményes, de tartotta előnyét a Vasas. 14-14-nél viszont egy jó blokkal egyenlített a Nyíregyháza, majd White sánca után már a mieink vezettek! Sőt, 17-20-nál már három pont volt az előny, a jó nyitásokkal nem tudott mit kezdeni a Vasas, Genesis Francesco ásza után közel került a szett megnyeréséhez a Fatum, mely végül sikerült is.

A negyedik szettben 7-7 után öt (!) pontot szerzett zsinórban a Nyíregyháza, mely határozottan támadott a játékrész elején. Frissebbnek tűntek a mieink, és vezetett is 8-13-ra a Fatum. A folytatásban sok volt a nyitásrontás mindkét oldalon, így maradt a különbség és 16-20-al indult a hajrá, és végül Sanja Kalicanin blokkjával nyerte a játszmát a Nyíregyháza, 2-2, döntő játszma!

Az ötödik játszma a mieink vezetésével indult, Allison Mayfield kétszer is remekül támadott, így 2-5-nél időt kért a Vasas. A térfélcserénél 4-8 volt az állás, közel került a bravúrhoz a Nyíregyháza! Varga Eliza 24. pontját szerezte, majd Jazmine White blokkolt. Nem lehetett megállítania a csapatot, mely hatalmas bravúrral, hátrányból fordítva legyőzte a listavezetőt – először az idei szezonban.

Vasas – Fatum Nyíregyháza 2-3 (22, 21, -20, -18, -10)

Nyíregyháza: G. Francesco 5, Varga 25, Matic 16, White 12, Brisebois 2, Kalicanin 9

Csere: Tóth F. (liberó), Lászlop, Mayfield 11

vezetőedző: Hollósy László

Dankó László