„Ez a mi napunk” – Több mint háromezren vettek részt az ÉFOÉSZ rendezvényén

Több mint háromezren vettek részt az ÉFOÉSZ által szervezett „Ez a mi napunk” programon. A Sérült Emberek Napját ebben az évben is a Nyíregyházi Állatparkban szervezték meg, ahova nem csak a megyéből várták a résztvevőket.

Az ÉFOÉSZ indulójával kezdődött ebben az évben is a Sérült Emberek Napja Nyíregyházán, ahogy a dalszövegben is elhangzik, többféle ember van, akik nem egyformák és ez így van jól. Többek között erre is próbálják felhívni a figyelmet ezek a napok, hogy a fogyatékossággal élők és ép embertársaik egyforma esélyekkel tudják élni mindennapjaikat.

Egy nap az állatparkban

A Nyíregyházi Állatpark sokadik alkalommal biztosít helyszínt a Szabolcs megyei közösségi rendezvénynek.

Minden alkalommal igyekszünk valami meglepetéssel szolgálni, idén ez a kis elefánt, aki alig kéthetes. Nagy szeretettel vár benneteket ő is, úgy mint azok a foglalkozások is, amelyek szerte a 35 hektáros parkban megtalálhatók, és az ötezer állat is” – mondta köszöntőjében a Nyíregyházi Állatpark igazgatója, Gajdos László.

Több mint háromezer résztvevő

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének Szabolcs megyei szervezete 18. alkalommal várta a vendégeket, már hagyománynak számít, hogy zenével színesítik a megnyitót. Az ÉFOÉSZ megyebeli intézményein túl az ország több pontjáról is érkeztek résztvevők az állatparkba.

Ezen a rendezvényen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén kívül jöttek Szolnokról, Hajdúból, Budapestről és Borsodból is. Mindenkit nagy szeretettel köszöntünk, a megyén kívüli vendégeinket is. Külön örülünk annak, hogy az előzetes regisztráció alapján 2500-an jelezték a részvételüket, de várhatóan több mint háromezren leszünk a rendezvényen” – mondta Hankóné Tóth Olga, az ÉFOÉSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének elnöke.

Újra lehet találkozni

A pandémia volt, hogy közbeszólt a programok szervezésébe, de idén újra tudnak találkozni a barátok és családok – mondta köszöntőjében Nyíregyháza alpolgármestere.

Végre együtt vagyunk, köszönet mindenkinek, aki a szervezésben együttműködött, és nagyon örülök annak, hogy itt így együtt állunk a képzeletbeli színpadon és azt tudjuk demonstrálni, hogy a fogyatékossággal élők ügye közös szívügyünk. Nagyon fontos az együttműködés az egyesülettel, a megye vezetésével, a polgármesterekkel, az önkormányzatokkal. Külön köszönet azoknak a szervezőknek és csoportvezetőknek, akik a többi megyéből, illetve határon túlról is megszervezték a csoport Nyíregyházára érkezését és biztosítják azt, hogy egy csodálatos napot töltsünk el együtt” – tette hozzá Jászai Menyhért.

A résztvevőket a megyei önkormányzat vezetői is köszöntötték, akik szintén sok éve támogatják működésüket és rendezvényeiket.

Csodálatos ez a mai nap, megjelentek az első őszi színek is a fákon. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon emlékezetes és szép napot tudnak majd most is itt eltölteni, az előző évekhez hasonlóan” – mondta a résztvevőknek Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke.

Tartalmas nap

Az állatparki látogatás előtt a résztvevők egy közös tornán is bemelegítettek, majd elkezdődhetett az egész napos kikapcsolódás. A vendégek az állatpark területén több mint tíz állomáson különböző programokon is részt vehettek, volt például arcfestés, Ki mit tud? és kézműves foglalkozás is.

Kapcsolódó galéria

ÉFOÉSZ Nap az állatparkban 2022