Extreme Trail - Töretlen az akadályfutás sikere

Ötödik alkalommal rendezték meg szombaton az Extreme Trail versenyt Sóstón. Az ország számos pontjáról, sőt, határon túlról is érkeztek versenyzők. 

- Továbbra is nagyon népszerű a futás ezen formája, amikor akadályokat is le kell küzdeni. Most közel harminc különböző feladat várta a versenyzőket, akiknek 5 vagy 10 km-t kellett teljesíteniük - mondta Vitkai Elemér szervező. 

Az országos kupasorozatban induló profik mellett amatőrök is elindulhattak, sokan életük első akadálypályáját teljesítették. 

- Külön értékeltük a különböző korosztályokat, a hölgyeket, és gondoltunk a gyerekekre is. Nekik egy rövidebb, könnyebb pályát építettünk. És számos kiegészítő programmal is készültünk, így a Magyar Honvédség is külön sátorral érkezett, lehetett focizni, vitaminokat, egészséges ételeket kóstolni - mondta Benkő Róbert szervező. 

A nap végén az eredményhirdetésen Dr. Szabó Tünde kormánybiztos és Ágoston Ildikó - aki már másodszor teljesítette a távot - segített a díjátadásban. Vasárnap terepfutó versennyel folytatódik az Extreme Trail Weekend.