Extrem Tarcal-Tokaj kör: kimaxolták az időjárást és a pályát

Az Extrem Tarcal-Tokaj Kör elnevezésű eseményen több mint háromszázan indultak, az időjárás pedig kegyeibe fogadta a résztvevőket, hiszen igazán tavaszias időben rajtolt el a mezőny a 10 és 21 kilométeres távon.

Vérbeli terepfutás

A szervezők ezúttal egy vérbeli terepfutással készültek a versenyzőiknek. Látványos, szemet gyönyörködtető helyeken vezetett a pálya nyomvonala: egyszer a felhők felett (szó szerint), szikrázó napsütésben kellett futni, míg máskor ködbe burkolózva a szőlőtőkék között.

A futók érintették a hegycsúcson lévő TV tornyot, a Tarcal határán található Szent-Teréz kápolnát és az Áldó Krisztus szobrot is.

Nem távoztak üres kézzel

Ezúttal is kitett magáért a szervező csapat. A célba érők nemcsak érmet, de támogatók által felajánlott ajándékot is kaptak, a látogatók pedig meleg leves, valamint tea mellett élvezhették az extrém versenyt.

Mint megtudtuk, az Extreme Trail Hungary Sportegyesület idén 4 újabb versennyel -2 akadályverseny, 2 terepfutó verseny- készül, amelyekről ígérik, mihamarabb értesítik majd az érdeklődőket, többek között a legnépszerűbb közösségi oldalon is.

Köszönjük a rengeteg biztatást és elismerő szót. Büszkék vagyunk, hogy az egyik legelismertebb terepfutással foglalkozó magazin a szeptemberi rendezésünket az év 2. legjobb OCR (olyan terepfutóverseny ahol akadályokkal is meg kell küzdeni) versenyének titulálta.