Exkluzív! Rippl-Rónai tárlat nyílik Nyíregyházán, ott voltunk a festmények érkezéskor
Exkluzív! Rippl-Rónai tárlat nyílik Nyíregyházán, ott voltunk a festmények érkezéskor

Másfél éves előkészület előzte meg az idei év nagy attrakcióját a Jósa András Múzeumban. November 4-én nyílik a modern magyar festőművészet egyik vezéralakjának, Rippl-Rónai Józsefnek a kiállítása, a festmények kétharmada már megérkezett Nyíregyházára.

Maximális biztonság mellett, rendőri felvezetéssel érkezett meg a héten a teherautó, amely a Rippl-Rónai-festményeket szállította a Jósa András Múzeumba. A kicsomagolás után átvizsgálták a képeket, melyek három kiállítótérben kerülnek majd elhelyezésre. A múzeum azonban nem csak a festmények, a látogatók biztonságára is ügyel, így a jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel egyszerre legfeljebb 20-25 személy tartózkodhat majd a kiállítóterekben, maszk viselése mellett.

2018-ban a Seuso-kincsek, majd Munkácsy festményei, 2019-ben Szinyei Merse Pál alkotásai, idén Rippl-Rónai műtárgyai érkeznek a Jósa András Múzeumba. Az éves kulturális nagyattrakciók sorozata pedig nem áll meg, már a jövő évire készülnek – ha kíváncsi, mivel készülnek elkápráztatni a kultúrakedvelő közönséget Nyíregyházán, tekintsék meg videónkat, hiszen dr. Rémiás Tibor, a Jósa András Múzeum igazgatója ezt is elárulta a Sziesztában.