Évet értékelt a tűzoltószövetség

A megyében jelenleg 47 önkéntes tűzoltóegyesület működik. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetségnek 68 szervezet a tagja. Az önkéntes egyesületeken kívül maguk között tudhatnak önkormányzati, létesítményi tűzoltókat, tűzvédelmi vállalkozókat, szolgáltatókat és a megyében működő nagyobb cégeket is. A tűzoltószövetség együttműködési megállapodással rendelkezik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a megyei polgári védelmi szövetséggel, valamint a megyei polgárőr szövetséggel. A megyei tűzoltószövetség évértékelőjén kiderült, az elfogadott munka és a pénzügyi tervben foglaltak szerint végezték a munkájukat. Mivel a Magyar Tűzoltószövetség az elmúlt évben egy átalakuláson ment keresztül, így a megyei szervezet ehhez igazodva végezte tevékenységét.

 

Teljesítették a munkatervben foglaltakat

 

Dombrády László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség elnöke,  nyugalmazott tűzoltó ezredes azt mondta, sikeres évet zártak le, teljesíteni tudták azokat a célkitűzéseket, amelyeket a munkatervben szerepeltettek. Hozzátette, e tűzoltóegyesületek a pályázatokon is sikeresen szerepeltek.

 

Sikeres versenyek és pályázatok

 

A pályázatokon 17 megyebeli szervezet nyert 400 és 900 ezer forint közötti támogatást, amit továbbképzésekre és eszközökre fordítottak. A tűzoltószövetség 2015-ben több megmérettetésen is képviseltette magát. Áprilisban sikeresen szerepeltek a megyei lépcsőfutó versenyen, részt vettek az Ifjúsági katasztrófavédelmi verseny és az Önkéntes létesítményi tűzoltók versenyének megszervezésében, májusban pedig az Országos Tűzoltó Napon képviselték a megyét. 15 fő eljutott Svájcba is, ahol nemzetközi tűzoltó-találkozón bővítették kapcsolataikat és tudásukat. 2015 májusában ünnepelték a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóság megalakulásának 130. évfordulóját, októberben pedig a kisvárdaiak tartottak évfordulót. 2015-ben összesen 185 fő részesült szolgálati éremben, amit azoknak adományoz a szervezet, akik több mint 10 éve önkéntesek.

M. E.