Évértékelő értekezlet

A Megyei Tűzoltószövetség 69 tagszervezetet számlál, ezek egy része önkéntes tűzoltó egyesület, önkormányzati, illetve létesítményi tűzoltóság. Az évértékelő értekezleten elhangzott, a szövetség sikeres évet tudhat maga mögött, hiszen a pályázati lehetőségeket kihasználva 20 millió forint értékben bővült az eszközparkjuk, és sokat tettek a megye településeinek biztonságáért.

További képekért kattintson a fotóra!

Dombrády László, a Megyei Tűzoltószövetség elnöke elmondta, egész Európában az a cél, hogy az esetekhez minél közelebb legyen a beavatkozó erő, aki tud segíteni. Ezért minél több egyesület alakul, annál nagyobb a lakosság biztonsága.

 

SEGÍTIK A KATASZTRÓFAVÉDŐK MUNKÁJÁT



Az értekezleten a Megyei Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főfelügyelője is részt vett, és természetesen pozitívan értékelte a Megyei Tűzoltószövetség munkáját.
Leskovics Zoltán hangsúlyozta, jelenleg 32 önkéntes tűzoltó egyesület segíti a hivatásosok tevékenységét, tavaly az esetek 14 százalékában vettek részt a mentésben.

A Megyei Tűzoltószövetség idei tervei között szerepel, hogy a pályázati lehetőségeket kihasználva tovább fejlesszék az eszközeiket, újra megrendezik a megyei tűzoltóversenyt, és természetesen folytatják a szakmai továbbképzéseket is. Az évértékelő értekezleten megemlékeztek arról is, hogy a korábban 1902-től működő, majd megszüntetett tűzoltószövetséget 25 éve alakították újra.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: Szarka Lajos)