Evangélikus tanévnyitó Nyíregyházán

Az idei tanév igen különleges az evangélikus közösségek számára, ugyanis 210 évvel ezelőtt alapította a professzori iskolát az evangélikus gyülekezet Nyíregyházán. Az évforduló alkalmából ebben a tanévben közös tanévnyitót tartottak az evangélikus oktatási intézmények.

 

Erős ősi egység

 

– A városban azóta is virágzó, bár sok viszontagságot megélt evangélikus oktatási rendszer több mint 1000 diákot számlál a kiscsoportos óvodástól az érettségiző maturandusig. A közös tanévnyitó istentisztelet egyben ezt az erős ősi egységet hivatott szimbolizálni – mondta Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatóhelyettese.


További képekért kattintson a fotóra!

A mély lelki nevelésben részesülő diákok izgalommal és tervekkel telve várják az új tanévet. Jávori Fülöp, a Kossuth Gimnázium egyik végzős tanulója pozitív érzésekkel várja a tanévet. Elmondása szerint az a lelki nevelés, amelyet az intézményben kapnak, komoly segítség a nehezebb szorgalmi időszakokban is.

 

Programok

 

Az új tanév bőven hoz eseményeket mind a diákok, mind a pedagógusok számára, ugyanis jövőre a reformáció 500 éves jubileumára emlékeznek országszerte, amelybe a helyi evangélikus oktatási intézmények is bekapcsolódnak majd.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)