Evangélikus beruházás – Megújul a nagytemplom belseje, bővül a gyülekezeti ház

A Nyíregyházi Evangélikus Hitközség fejlesztési beruházásáról tájékozódott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. A kormány korábban 650 millió forinttal támogatta az egyház terveit. A pénzből megújul a nagytemplom belseje, felújítják és bővítik a gyülekezeti házat, de más nyíregyházi épületeik rekonstrukciójára is jut majd.


Az elmúlt évben a kormány az Emberi Erőforrások Minisztériumának közreműködésével az egyházak támogatása keretében 650 millió forintot adott a Nyíregyházi Evangélikus Hitközség fejlesztési elképzeléseire. Az egyház vezetői és a projekt tervezői a gyülekezeti épületében tájékoztatták Balog Zoltánt a beruházási tervekről.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Nyíregyháza és az evangélikusok

A miniszter hangsúlyozta, a városban az egyes helyrajzi számmal rendelkezik a műemlék evangélikus templom, ennek a felújítására 400 milliót fordítanak, emellett felújítják és bővítik a gyülekezeti házat, de más nyíregyházi épületeik rekonstrukciójára is jut majd. Balog Zoltán fontosnak tartja, hogy a nyíregyháza életében történelmi szerepet játszó evangélikusok megkapják a megfelelő elismerést a kormánytól is.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A jövő év nyarára elkészülhetnek a beruházások

Dr. Kovács László Attila igazgató lelkész elmondta, a fejlesztések tervei már elkészültek, várják az engedélyes terveket, ezt követően pedig kiírhatják a közbeszerzést, és reményeik szerint májusban elkezdődhet a munka. Így a jövő év nyarára elkészülhetnek a Nyíregyházi Evangélikus Hitközség beruházásai.


Szoboszlai Tibor