Évadzáró a színházban
Véget ért az idei évad a Móricz Zsigmond Színházban. A társulat munkáját évadzáró ülésen köszönte meg Kirják Róbert ügyvezető. Az utolsó testületi összejövetelen már a következő évad előadásait is ismertették a színészekkel.

446 előadás, 12 bemutató, a tavalyi évadhoz viszonyítva 356-tal több, közel 20 ezer eladott bérlet és több mint 93.500 néző a 35. jubileumi évadban. A Móricz Zsigmond Színház művészei estéről estére kápráztatták el a közönséget. Őket nem csak a színpadon láthatta a közönség, hiszen rendszeresen részt vettek a város különböző eseményein is, gazdagítva ezzel Nyíregyháza kulturális életét.

 

A színház hozzátartozik a városhoz!

 

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere elmondta, a nyíregyháziak szeretik a színházat, és ezt bizonyítják évről-évre. A polgármester hozzátette, a város kulturális életéhez hozzátartozik a színház, annak szerves része. Kifejezte örömét, hogy a szabadtéri szezon is évről-évre nagyon sikeres. Dr. Kovács Ferenc elmondta, szeptemberben kezdődik a Szabadtéri Színpad teljeskörű felújítása, amit jövő júniusra szeretnének befejezni.


Sikeres évad

 

A 35. jubileumi évad a nézői elismeréseken kívül gazdasági és szakmai sikereket is hozott.

Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezetője elmondta, a nézői visszajelzések, az eladott jegyek, és a bérletek alapján elmondható, hogy a közönség szerette ezt a színházat. Hozzátette, a szakmától is jött elismerés, hiszen az Emilia Galottit egy szakmai zsűri 2016 negyven legfontosabb előadása közé beválasztotta.

 

Díjeső

 

Az évadzáró társulati ülésen az igazgató megköszönte a színészek, a technikai és az irodai dolgozók munkáját. Többen elismerésben is részesültek. A Bige Holding egyik kiemelt támogatója az intézménynek. Ők Horváth Margitot és Nagyidai Gergőt jutalmazták. A Kelet színésze ebben az évadban Varga Balázs lett, aki a következő évtől már nem ebben a városban lép színpadra. Mint legjobb műszaki dolgozó, Arany Kalapács-díjban részesült Kaposvári Károly világosító. Arany Ceruza-díjat kapott Darainé Peti Judit gazdasági igazgató, aki több, mint 30 éve dolgozik a színházban. Lipót-díjat adományoztak kiemelkedő teljesítményéért Nagyidai Gergőnek, aki izlandi nyelven szólalt meg a Főfőnök című előadásban, de megkapta a Móricz-díjat is.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város kiemelt támogatója a színháznak. A Város Nívódíját Horváth Margit színművésznő kapta a 2016/17- es évadban nyújtott teljesítményéért.

A művésznő azt mondta, még fel se tudja fogni, hogy megkapta az elismerést. Nagyon örült neki, ugyanakkor kettős érzelmek kavarogtak a fejében. Úgy fogalmazott, amikor jól sikerül egy előadás, utána érzi, letett valamit az asztalra. De utána továbbgondolja és megkérdőjelez dolgokat.

 

Szabadtéri Színpad

 

Bár a kőszínházi évadnak vége van, a színházkedvelő közönség nyáron sem marad élmények nélkül, hiszen június 23-án kezdetét veszi a szezon a Szabadtéri Színpadon. Az érdeklődők megtekinthetik az Én és a kisöcsém, a Legyetek jók, ha tudtok, Az őrült nők ketrece, A régi nyár, A folyón túl Itália és a Balfácánt vacsorára című darabokat.

 

2017/18-as évad

 

A 2017/18-as évadban pedig 14 új bemutató vár a közönségre. Látható lesz a nagyszínpadon Sherlock Holmes, a sátán kutyája, az Illatszertár, a Chicago, a Don Carlos, és A hülyéje. A Krúdy Kamarában tekinthetik meg A név: Carmen, az Asszony asszonynak farkasa, a Leenane szépe, és A rózsák háborúja című előadásokat. A gyerekek is szórakozhatnak a következő évadban. Nekik készül a Diótörő, A dzsungel könyve, A kék pék, a Mirr-murr kalandjai és a Moszmók Afrikában.

ME.
Fotó: Szarka Lajos