Megszüntették a nyomozást
A megyei főügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az úgynevezett Sóstó-ügyben a költségvetési csalás vétsége és más bűncselekmény miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatósága Központi Nyomozó Főosztályán indult bűnügyben a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség 2017. május 9. napján kelt határozatával a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntette.

A megyei főügyészség televíziónknak küldött közleménye még leszögezi, hogy a határozatot az ügyészség a feljelentőknek azzal küldte meg, hogy ellene panasszal nem élhetnek, tekintve, hogy a feljelentők sem a költségvetési csalásnak, sem a versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntettének nem sértettjei.


 

 

EGYÜTT: KÖZÉRDEKVÉDELMI KÖZPONT

 

A Sóstógyógyfürdőn lévő 2,1 milliárdos uniós fejlesztési projekt körüli visszásságokról tartott sajtótájékoztatót Lövei Csaba, az EGYÜTT nyíregyházi önkormányzati képviselője, ahol bejelentette: Közérdekvédelmi Központ néven „árnyék-antikorrupciós ügyészséget” hozott létre szövetségeseivel a párt. Mint a konkrét ügyről mondta, másfél évig tartott az ügyben a nyomozás, részben az ő feljelentése alapján, s mint az általa megkapott levélből kiderült, a nyomozást a Nyíregyházi Nyomozó és Járási Ügyészség a Sóstó-ügyben a közelmúltban megszüntette. – Amit ebben még tenni tudunk az az, hogy én magam éltem panasszal a nyomozás megszüntető határozat ellen, annak az egyes pontjait végigsorolva egy hosszú, kilenc oldalas beadványt adtam be a főügyészségnek – jelezte sajtótájékoztatóján Lövei Csaba, az EGYÜTT nyíregyházi elnöke, helyi képviselője.


Az EGYÜTT sajtótájékoztatóján elhangzottakra a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleménnyel reagált a Fidesz Nyíregyházi Szervezete.

Ismét, immáron sokadjára bebizonyosodott, hogy az Együtt politikusainak alaptalan vádaskodásra, lejáratásra épülő politikája nem vezet sehova – reagált az elhangzottakra sajtóközleményében a FIDESZ Nyíregyházi Szervezete. Mint írják: az Együtt botránykeltésben érdekelt politikusainak valódi arcát a nyíregyháziak már megismerhették, amikor városunk főterén intettek be az itt élőknek, majd az erről készült fotók ellenére mindezt letagadták. Szerintük ez a mérhetetlen támogatottságú, valódi tagság nélkül működő párt stílusa. Sajnos, Lövei Csaba ismét elfelejtett bocsánatot kérni azoktól, akiket közvetve alaptalanul megvádolt, és elfelejtett azért is bocsánatot kérni, hogy önkormányzati képviselőként a város érdekeivel ellentétesen folyamatosan Nyíregyháza rosszhírét keltette és kelti ezekben az ügyekben – áll a FIDESZ közleményében.