Európa-liga meccs Nyíregyházán
A szabolcsi megyeszékhelyen játszhat a női röplabda-válogatott.

Az idén 70 éves Magyar Röplabda Szövetség a 62. Magyar Kupa-döntőt rendezi meg február 11-én és 12-én, Érden. Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót csütörtökön az MRSZ a finálé helyszínén, az Érd Arénában. Az eseményen dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Ludvig Zsolt főtitkár, Szanyó Tamás, a Graboplast Zrt. marketingmenedzsere, valamint T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere vett részt.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, a szövetség elnöke arról beszélt, hogy a Magyar Röplabda Szövetség idén ünnepli alapításának 70. évfordulóját, s ennek alkalmából egész évben számos rendezvényt szervez az MRSZ. Ennek első állomása a mostani Magyar Kupa-döntő, a továbbiakban pedig a májusban, Székesfehérváron az Alba Regia Gála, felnőtt férfi válogatott torna, júniusban, Nyíregyházán a női válogatott Európa-liga fordulója, augusztusban, Győrben a Szlovákiával közös U19-es leány Európa-bajnokság, szeptemberben, Szombathelyen a Savaria Kupa, női válogatott torna, ugyanebben a hónapban, Érden a női válogatott Eb-selejtező tornája, decemberben pedig az MRSZ évzáró gálaestje kerül megrendezésre ennek jegyében.
– Amint az a felsorolásból is kitűnik, a tavaly remek eredményeket elérő női válogatott – akik az Európa-liga győzelem mellett 28 év után szerepeltek újra Eb-n, ahol kiharcolták a csoportból való továbbjutást – eseményei vannak többségben. A szövetség azonban szeretné, ha a férfi szakág is fel tudna zárkózni a női mellé, s hasonló sikereket tudnának elérni. Ennek jegyében kerül immár több éve közösen megrendezésre a Magyar Kupa férfi és női döntője, hogy az erősebbik nem is ugyanazt a figyelmet megkapja, amit a nők is – mondta dr. Kovács Ferenc. 

A Fatum-Nyíregyháza a jövő héten Érden rendezendő kupadöntőben érintett, a harmadik helyért játszhat a Jászberény ellen.  

(Forrás: hunvolley.hu)