Európa legjobbja is dobott
Hatodik alkalommal rendezték meg a Nyírség Kupa dobóversenyt.

Túlzás lenne azt állítani, hogy ideális időjárás fogadta a 6. Nyírség Kupa atlétikai dobóverseny résztvevőit. Ha csak szemerkélt az eső, annak már örültek a sportolók, de volt, hogy percekig szakadt, teljesen eláztatva a dobókört. Így aztán a szezonzáró versenyen nagy eredményeket nem lehetett várni.

– Volt, aki csalódottan vette tudomásul, hogy ilyen körülmények között nem javíthat majd egyéni csúcsot, pedig többen is – a szezon vége ellenére – jó formában vannak. Kétszázan érkeztek versenyzők az ország különböző pontjairól, de ukrán és román atléta is rajthoz állt, és Horvátországból is úton vannak még dobók – mondta Kerekes László, a Nyíregyházi Sportcentrum edzője a Nyírség Kupa kezdetén.

A hazai versenyzők közül mindenki rajthoz állt, és örömteli, hogy egyre több súlylökő, diszkoszvető vagy éppen kalapácsvető gyerek van a megyeszékhelyen. Egy igazi sztárral is találkozhattak, mivel Márton Anita is rajthoz állt.

– Nagyon korán, négy órakor keltünk és indultunk útnak az ország másik végéből Nyíregyházára, hogy itt legyünk. Be kell vallanom, nagyon elfáradtam, hosszú szezon volt a hátam mögött, de ide még szerettem volna eljönni, majd utána kezdődik a pihenés. Nemcsak súlylökésben, hanem diszkoszban is rajthoz állok, jó lenne 60 méter fölött dobni – mondta Márton Anita, aki fedettpályás Európa-bajnok, néhány hete pedig országos csúccsal lett negyedik a VB-n. Számára a következő hónapok már az olimpiáról szólnak, és Rióban is szeretne az első hatban végezni.

Dankó László