Európa Játékok - nyíregyházi atléták is utazhatnak a minszki versenyre

Baku után Minszkben rendezik a második Európa Játékokat. Egy különleges csapatversenyről van szó, atlétikában mindenképp. A hagyományos szabályoktól eltérően ugyanis 2,5 óra alatt az összes versenyszámot lebonyolítják, és magasugrásban például összesen három kísérlete lehet egy-egy sportolónak. A nyíregyházi Bakosi Péter még soha nem volt ilyen versenyen, ahol a taktika is fontos lesz. 

- Fontos lesz, hogy ki milyen magasságon kezd, és mennyit kockáztat. Szeretnénk jól szerepelni, nem véletlenül a legerősebb csapattal utazik a válogatott – mondta Bakosi Péter magasugró.

Bakosi Péter nem egyedül képviseli a nyíregyházi színeket. A magasugró mellett Tasi T. Dávid a 400 méteres váltóban a csapat tagja. Neki ez lesz az első nagy komoly nemzetközi versenye. 

- Szeretnék bizonyítani, és a 4x400-as váltó leggyorsabb embere lenni. Úgy érzem jó formában vagyok, bár tavasszal csak a csapatbajnoki verseny volt eddig, melyen indulhattam – mondta Tasi T. Dávid atléta. 

Magyarországról összesen 122 sportoló utazik az Európai Játékokra, ebből 14 atléta. Bakosi Béla edzőként vesz részt az eseményen. 

 - Izgatottan várjuk a versenyt, mert különleges lesz. Nagyon pörgős a lebonyolítás, ugró- és futószámok szerepelnek a programban, és mivel csapatverseny, a pontok döntenek majd a továbbjutásról – mondta Bakosi Béla edző.  

A nyíregyházi sortolók június 23-án versenyeznek először, és ha nyerik csoportjukat, továbbjutnak. Ha nem, akkor a vígaszágon újabb csapatok ellen állhatnak rajthoz.