Eszközök és támogatás
Már készül a következő szezonra Helebrandt Máté. A nyíregyházi atléta számára a fő verseny jövőre a világbajnokság lesz. A gyalogló felkészülését újabb támogató is segíti. Folytatódott a Sport Legyen a Tied program. Ezúttal a Szőlőskerti iskolában tartottak kosárlabda bemutatót, és eszközöket is kapott az intézmény.

Folyamatosan pattogott a labda a nyírszőlősi iskolában. A Sport Legyen a Tied Program keretein belül 13 sportági szakszövetség, összesen több mint 1100 intézménybe helyez ki sporteszközöket. Az eszközcsomagban részesülő iskolák között van a Szőlőskerti Iskola is, mely labdákat és mobil kosárpalánkokat kapott, ma pedig játékos formában ismerkedhettek meg a gyerekek a kosárlabdával.

- Bővülhet a lehetőségek tárháza a kosárlabdával, ehhez remek eszközöket kaptunk. Eddig is sportos volt az iskola, hiszen szivacskézilabdában is szép sikereket értünk már el, reméljük, hogy kosárlabdában is hasonlóan eredményesek leszünk – mondta Váczi Józsefné tagintézmény vezető.

A program pénteken az Arany János Gimnázium és Általános Iskolában folytatódik.

Már készül a következő szezonra Helebrandt Máté. A gyalogló pályafutása eddigi legsikeresebb évén van túl, és bízik abban, hogy jövőre is eredményes lesz.

- Londonban rendezik a felnőtt világbajnokságot. Azt még nem döntöttük el, hogy 20 vagy 50 km-en indulok majd - mondta Helebrandt Máté atléta.

A gyalogló felkészülését új támogató is segíti, aki a tervek szerint a 2020-as Tokiói Olimpiáig segíti majd a sportolót. Az erről szóló szerződést csütörtökön írták alá a felek.

- Szeptemberben volt egy futóversenyünk, és Máté az első hívó szóra jött, és népszerűsítette az eseményt. Akkor eldöntöttük, hogy támogatni fogjuk – mondta Zajácz Tamás a 100 éves Patika vezetője.

Helebrandt Máté idén az olimpián a 20 km-es távon 28. lett. 5, 10 és 20 km-es megdöntötte egyéni csúcsát, és célja, hogy jövőre tovább javítsa a rekordjait.

Dankó László