Eszközök és bemutatók
Nyíregyházán folytatódott a Sport Legyen a Tied! Program. Több sportágat próbálhattak ki a gyerekek, melyhez eszközöket is biztosítottak. Országszerte 200 intézményben tartanak hasonlót, most a Bem Iskola tornacsarnoka volt a helyszín.

 

A Magyar Diáksport Szövetség a Sportért Felelős Államtitkárság támogatásával a 2015-ben életre hívott A Sport Legyen a Tied! programot a nagy sikerre való tekintettel a 2016-os évben is megvalósítja. A kezdeményezés fő célja, hogy növelje a sportágak utánpótlás-bázisát.

- Nem az a célunk, hogy a gyerekeket teljesen felállítsuk a számítógép elől, mert arra is szükség van, de próbáljuk őket segíteni abban, hogy megismerjék a sportokat, és mozogjanak - mondta Bóka Loránd az MDSZ Észak-alföldi Regionális Irodájának vezetője.

A Program keretein belül - 500 millió forintos támogatási keretből - 13 sportági szakszövetség összesen több, mint 1100 intézménybe helyez ki sportág specifikus eszközöket, amelyeknek a kiszállítása az év végéig ütemezetten valósul meg. A megye élen jár a diáksportot illetően.

További képekért kattintson a fotóra!

- Ezt jelzi, hogy jövő év elején az összevont labdajáték sportok döntőjét rendezzük majd Nyíregyházán, ahová több mint ezer gyereket várunk - mondta Baracsi Endre a Megyei Diáksport Szövetség elnöke.

Az eszközcsomagban részesülő iskolák közül, országszerte több mint 200 intézményben kerül megszervezésre sportágakat és sportegyesületeket bemutató esemény, így a diákok megismerhetik a lakóhelyük közelében fellelhető, aktív sportszervezeteket. A nyíregyházi Bem Iskola is hasznos sporteszközöket kapott.

- Nagyon nagy segítség számunkra, mert az iskolában a röplabda és a kézilabda is nagy hangsúlyt kap, ezek az eszközök pedig segítenek az edzések során – mondta Baloghné Mester Éva a Bem József Általános Iskola intézményvezetője.

A program keretében néhány hete a Continental Arénában is mozoghattak a gyerekek, akkor több ezer iskolás ismerkedett meg a sportágakkal.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)