Elrontanák a Békéscsaba mérlegét
Új kapusedző irányítja a Nyíregyháza Spartacus hálóőreinek felkészülését. Borsos Vilmos a héten vette át a munkát. A csapat vasárnap Békéscsabán lép pályára.

 

Szabó Attila 1,5 évig irányította a Nyíregyháza Spartacus kapusainak munkáját. November 15-től Borsos Vilmos vette át a feladatot, aki korábban Mezőkövesden dolgozott már együtt Véber György vezetőedzővel, és több korosztályos válogatott mellett is ő volt a kapusedző.

- A Nyíregyháza Spartacus felkérése nagyon megtisztelő számomra, örülök, hogy egy ilyen nagy hagyománnyal rendelkező klubnál dolgozhatok. Véber Györggyel folyamatosan tartottuk a kapcsolatot azóta is, hogy eljöttünk Mezőkövesdről, és jelezte, hogy számít rám. A Nyíregyháza mindig is meghatározó csapat volt a magyar labdarúgásban és szép kihívás, remélem eleget tudok majd tenni az elvárásoknak. A látottak alapján két jó képességű kapus lesz majd a kezeim alatt, azt megígérhetem, hogy rajtam nem múlik majd a siker. Békéscsabán játszunk a hétvégén, mely együttes egy gyengébb kezdés után nagyon erős középszakaszt produkált a bajnokságban. Remélem a végét elrontjuk majd számukra egy Szpari győzelemmel - mondta Borsos Vilmos kapusedző. 

A Szparinál az elmúlt hét a fizikai állapot megerősítéséről szólt, a héten pedig főként a taktikai elemek gyakorlása kerül előtérbe. Négy bajnoki van még hátra az idei szezonból, ezek közül az egyik legnehezebb meccs vasárnap vár a Szparira Békéscsabán.

- Örülök, hogy egy jó csapattal játszunk, mert egyből javíthatunk. Közvetlen riválisnak tartom a Békéscsabát, és ez egy jó alkalom, hogy felzárkózzunk az élmezőnyhöz. Remélem a Sopron ellen látott első harminc perc játékát a teljes mérkőzésen nyújtja majd a csapat, és bízom abban, hogy a helyzeteinket jobban kihasználjuk majd. A héten nagyon jól dolgoztak a játékosok, így előrelépést várok. Győzni szeretnénk - mondta Véber György vezetőedző. 

A vezetőedző munkáját nehezíti, hogy Harsányi Zoltán, Rudolf Gergely és Dvorschák Gábor is sérüléssel bajlódik, és Dragóner Filip sem egészséges, de utóbbi játékára van esély, Kártik Bálint viszont eltiltás miatt biztosan nem szerepelhet. A találkozót vasárnap 15 órától rendezik.

Dankó László