Esküvő házasoknak

Minden házasságban vannak mérföldkövek. Ilyen a gyermek/gyermekek, netán az unokák születése, vagy éppen a 25, 50, 60 éves évfordulók is. Akár ezek is mind kivételes alkalmat jelenthetnek a házaspároknak arra, hogy újra kéz a kézben megerősítsék szerelmüket, együtt eltöltött éveiket. Ünnepélyesen fogadalmat tehetnek arról, hogy továbbra is kitartanak egymás mellett jóban, s rosszban.

 

MÁSODSZOR IS...

 

Veres Ágnes, az anyakönyvi hivatal csoportvezetője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata rendeletben határozza meg az anyakönyvi eseményekkel kapcsolatos szabályokat. Ennek értelmében lehetőség van arra, hogy a házaspárok házasságkötésüket ünnepélyesen is megerősítsék. Ezt megtehetik a Zrínyi Ilona utca 7. szám alatti Házasságkötő teremben, a Városháza Krúdy Gyula Termében (előzetes egyeztetést követően) és az esemény rendezésére alkalmas külső helyszínen, szintén előzetes egyeztetést követően.

 

AKÁR ÖTÉVENKÉNT

 

A csoportvezető hozzátette, azok a párok, akik szeretnék igénybe venni ezt a szolgáltatást például a Házasságkötő teremben, azoknak munkaidőn túli időpontban 8 ezer forint + áfát, a Krúdy Gyula Teremért és külső helyszínért pedig 50 ezer forint + 8 ezer forint + áfát kell megfizetni. A Nyíregyházán állandó lakcímmel rendelkező kérelmezőknek nem kell a fenti díjakat megfizetni, ha az eseményre a 25. házassági évfordulón, illetve ezt követően 5 évenként kerül sor, a Házasságkötő teremben. A tájékoztatás során megtudtuk, az elmúlt évben Nyíregyházán 3 alkalommal tartottak ünnepélyes házasságkötést megerősítő ceremóniát.

Bruszel Dóra