Eseménydús október – Kulturális programok Nyíregyházán

Rendezvénynaptár készült azokról a kulturális eseményekről, amelyek az év tizedik hónapjában kínálnak hasznos elfoglaltságot Nyíregyháza lakóinak. A város Önkormányzata, a Váci Mihály Kulturális Központ, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, a Kállay Gyűjtemény, valamint a Sóstói Múzeumfalu eseményeit tekinthetik meg az érdeklődők a színes füzetben, amely időrendi sorrendben vonultatja fel az eseményeket. A programtár első alkalommal készült el, azzal a céllal, hogy egy rendszerből válogathassanak az érdeklődők.

 

Együtt dolgozó intézmények

 

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere kifejtette, alapvető feladat minden városban, minden nemzetben, hogy az emberek figyelmét, illetve a műveltségét folyamatosan fejlesszék és fenntartsák. Hozzátette, először történt meg Nyíregyháza életében, hogy egy havi programsorozatot füzetben jelentettek meg, hiszen olyan sok volt belőle.

További képekért kattintson a fotóra!

A sajtótájékoztatón az alpolgármester az október 6-i és a 23-i eseményekről beszélt. Kifejtette, külön öröm a számára, hogy a különböző funkciót betöltő kulturális intézmények együttműködnek és gyerekektől kezdve idősekig próbálnak meg érdeklődőket bevonzani, amely bizakodásra ad okot.

 

Gyerekektől az idősebbekig-mindenkit várnak programok

 

A kulturális programokról tartott sajtótájékoztatón kiemelt szerepet kaptak az október 6-i és az október 23-i események. A városban megtalálható, valamennyi kulturális intézmény szervez az évfordulókhoz kötődő programot, sőt sok esetben közösen várják az emlékezőket. Október 14-én Krúdy Gyulára emlékeznek az intézmények, egész nap várja program a városban azokat, akik kedvelték az 1878. október 21-én, Nyíregyházán született írót. Az októberi programkínálatból minden korosztály találhat magának valót, hiszen amíg legkisebbeket például zenés, irodalmi délelőtt várja minden kedden a Móricz Zsigmond Könyvtárban, addig a nyugdíjas korosztály a Szépkorúak Akadémiáján töltheti szabadidejét minden második szerdán a Váci Mihály Kulturális Központban.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)