Esélyegyenlőségi családi nap Nyíregyházán

Több mint 30 éve, az Esélycentrumban pedig 8. alkalommal rendezte meg a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete azt a családi napot, amelyet az esélyegyenlőség jegyében rendeztek. A megye valamennyi területéről érkeztek mozgásukban korlátozott emberek, hogy részt vegyenek vetélkedőkön és kézműves foglalkozásokon. A családi nap a mozgáson és a kikapcsolódáson kívül az integrációról is szólt.

 

Fontos az esélyegyenlőség

 

Balogh Zoltánné, a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének elnöke az eseményen azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, azt szeretnék bebizonyítani, hogy az esélyegyenlőség mennyire fontos. A mozgásukban korlátozott emberek is szeretnének a társadalomban, a foglalkoztatásban részt venni, szórakozni, kirándulni. Az egyesület a családi napon szerette volna programjaiba a mozgássérült gyermeket nevelő szülőket is bevonni és tanácsokkal segíteni őket.

 

Szabadon, mint a madár

 

A családi napon szaktanácsadással is ellátták a mozgássérült embereket, akik a többségi társadalom tagjait segítették abban, hogy megértsék helyzetüket. A szabadságra való törekvés jegyében galambok repültek az ég felé, jelezve, a mozgás kötetlensége minden ember számára fontos. Mindezek mellett a rendezvényen a sport szerepére is felhívták a résztvevők figyelmét.

További képekért kattintson a fotóra!

Tarjányi István kerekesszékes vívó a családi napot fontosnak tartotta azért, mert a megyében élő mozgáskorlátozott embereket ebben a formában össze tudják fogni és lehetőségük van arra is, hogy népszerűsítsék a sportot, ami fontos lehet a mássággal élőknek is.

Az esélyegyenlőségi családi napon a vetélkedőkön és bemutatókon keresztül közelebb kerülhettek egymáshoz a mozgásukban korlátozott és a látszólag egészséges emberek.

Mikita Eszter

(Fotó: Trifonov Éva)