Értékes győzelmek idegenben
Létavértesen nyert a Kölcsey DSE.

Létavértes SC–Kölcsey DSE Nyíregyháza 17–28 (9–13)

Létavértes, 150 néző, v.: Körmendi P., Molnár J.

Kölcsey: Simai O. – Szoboszlai F. 3, dr. Tilki A. 6, Gyimesi L. 2, Papp A., Katona K. 9, Szoboszlai N. 2. Csere: Koppán N. (kapus), Vitányi A. 1, Hrabina I. 5/5, Kelemen G., Rabatin A., Silye V., Kovács F. Edző: Hadobás István.

Kiállítások: 16, illetve 6 perc.

Hétméteresek: 5/3, illetve 5/5.

Idegenben, a hajdúságiak otthonában folytatta NB II-es bajnoki szereplését a Kölcsey DSE. Szerették volna bizonyítani, hogy nem volt véletlen a Miskolc elleni nagyarányú győzelem és a játékuk minőségét is javítani akarták.

– Úgy vélem, mindkettő sikerült. Az egyáltalán nem gyenge, Ózd elleni idegenbeli sikerrel felvértezett, néhány remek játékossal rendelkező ellenfél otthonában az első félidő közepéig volt szoros a meccs. Innentől feljavult védekezésünk és szép akciókat vezetve fokozatosan elhúztunk, 9–13-mal fordultunk. Szünet után még sikerült rátenni egy lapáttal és tovább növeltük előnyünket. Végig nagyon motiváltan és koncentráltan játszottunk, sikerült a bajnokság gólkirályjelöltjét semlegesíteni és a legnagyobb különbség a lefújás pillanatában alakult ki. Simai fogott, mint a fekete festék és remekül indított. Katona és dr. Tilki egymást múlták felül, elöl-hátul nagyszerű dolgokat produkáltak. Sikerünk alapja a jó védekezés: Papp, Gyimesi, Szabó adták a stabilitást. A Szoboszlai ikrek és Vitányi is szép dolgokat produkáltak, a mindössze 15 éves Hrabina hibátlanul értékesített 5 büntetőt is! Külön öröm Kelemen visszatérése és jó irányító játéka – mondta Hadobás István edző.

A juniorok bizonytalan kezdés után fölényesen nyertek 31–15-re. Vasárnap Debrecenben lép pályára a csapat.