A Tiszaújvárost fogadja a Szpari
A hétvégén hazai pályán játszik a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a Tiszaújvárost fogadja a Városi Stadionban. A sérültek állapota javul, többen már teljes értékű munkát végeznek.

A 22. fordulót rendezik a hétvégén a labdarúgó NB III-ban. A Nyíregyháza Spartacus a Tiszaújvárost fogadja. A Tiszaújváros számára vegyesen sikerült eddig a szezon. A Magyar Kupában a Szparihoz hasonlóan a legjobb nyolc közé jutottak, itt az Újpest állította meg őket. A bajnokságban viszont nem szerepelnek jól, jelenleg a 16. helyen áll a borsodi gárda 12 megszerzett ponttal. Két alkalommal nyertek, hatszor játszottak döntetlent, 12 esetben pedig kikaptak. A tavasz nem indult számukra jól, vereséget szenvedtek a Rákosmente és a Hatvan otthonában is, döntetlent játszottak a Kazincbarcikával, legutóbb pedig 4–1-re kikaptak a DVSC-DEAC-tól. Érdekesség, hogy azon a meccsen mind az öt gól az első félidőben esett. A vereség Bocsi Zoltán vezetőedző állásába került, a klub szerződést bontott a trénerrel, így a héten Molnár Zoltán kapusedző irányításával készült a gárda. Ősszel a Szpari is négyet rúgott a Tiszaújvárosnak idegenben, Zoran Kostic az első játékrész ráadásában szerzett vezetést, majd a folytatásban még újabb két gólt lőtt, és Pölöskey Péter is betalált, így 4–0-ra nyert a Nyíregyháza.

– Speciális erőfejlesztést, stabilizációs gyakorlatokat végeztettünk a játékosokkal teremben, majd kint, a szabadban. Rendszeresen foglalkozunk a sprintképesség javításával. Most az időjárás is közbeszólt, nem tudtunk füvön edzeni, ez nehezíti a felkészülést. Fontos, hogy lelkileg is felrázzuk a játékosokat, mert az elmúlt heti két vereség nyomot hagyott bennük, megtört valami. Igyekszünk rendbe tenni a fejeket, és hazai pályán, hazai közönség előtt csak a győzelem lehet számunkra az elfogadható szombaton. Nem felejtettünk el futballozni, de végig koncentráltnak kell lennünk – mondta Balogh László edző.

A szombati meccs 14.30-kor kezdődik a Városi Stadionban.

Dankó László