Értékes Esték az állatparkban

Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója köszöntötte a vendégeket, akik a Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság Értékes Esték programsorozatának júliusi állomásán vettek részt. Az érdeklődők csoportos tárlatvezetés keretein belül ismerkedhettek meg az idén 20 éves Nyíregyházi Állatpark látnivalóival. A bizottság minden hónap 16-án bemutat egy értéket, amelyre büszke lehet Nyíregyháza.

 

Cél az értékek bemutatása

 

Tomasovszki Anita, a Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság elnöke azt mondta, azzal a céllal hozták létre az Értékes Esték programsorozatot, hogy a Nyíregyházi Települési Értéktárba bekerült értékeket bemutassák a látogatóknak, Nyíregyháza lakosságának. Az elnök hozzátette, fontos, hogy mindenki ismerje meg közelebbről az értékeket.

További képekért kattintson a fotóra!

Gajdos László tájékoztató előadás keretein belül mesélt a park múltjáról és jelenéről és osztott meg kulisszatitkokat az érdeklődőkkel. A Nyíregyházi Állatpark igazgatója elmondta, nagyon fontos nekik, hogy a városnak egy emblematikus intézménye lettek. Hozzátette, lényeges, hogy a keletközép-európai turisztikai értékek között az első helyen van jelen a Nyíregyházi Állatpark. Gajdos László azt mondta, szívesen mesél a parkról, amely idén 20 éves.

Az érdeklődőket a 16 fok és az eső sem tántorította el attól, hogy részt vegyenek a programon.

Tordai Tiborné azt mondta, szinte minden programon részt vesz. Hozzátette, az időjárást is figyelmen kívül hagyta és eljött az eseményre, hiszen már régen volt az állatparkban.

Az Értékes Esték következő bemutatója augusztus 16-án lesz, akkor erdei sétára a sóstói erdőbe várják az érdeklődőket, ahol dr. Szigetvári Csaba és Tölgyfa Gábor mesél a tölgyesről.

M. E.

(Fotó: Trifonov Éva)