Érték a vidék

Már megjelentek a kormányzat vidékfejlesztési pályázatai. Jelenleg 19 felhívás elérhető. A programban 60 milliárd forintot osztanak majd szét kertészetek, üvegházak, fóliaházak fejlesztésétől, gyümölcstermesztéstől kezdve ültetvénytelepítésen át korszerű hűtőházak, gombaházak megvalósításáig. Ezen túlmenően az élelmiszer-ipari fejlesztésekre további 151 milliárd forintos keret áll rendelkezésre. Az állattenyésztők pedig hamarosan mintegy 70 milliárd forintos keretből pályázhatnak támogatásra, állattartó-telepek építésére, felújítására.

További képekért kattintson a fotóra!

– A vidék fejlesztésére idén fordítandó 1300 milliárd forintos keretösszeg több mint fele az agrárium fejlesztését kívánja szolgálni – emelte ki Kis Miklós, agrár-vidékfejlesztési államtitkár.

 

Együttműködés

 

– A megyeszékhely vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy segítse a kormány vidékfejlesztési programjának minél hatékonyabb megvalósítását – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. Ennek érdekében több termelői piac épült és a szakképzés is jelentős részben Nyíregyházán zajlik.

 

Pályázatok 2016-ban

 

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a 2016-os esztendő folyamatosan a pályázatokról fog szólni, hiszen minden olyan felhívást, amelyet az agrárium számára fontosnak vél a kormányzat, azt még idén meghirdeti. Éppen ezért a következő hetekben, hónapokban akár az öntözésfejlesztésben, akár a vízgazdálkodással kapcsolatban folyamatosan jelennek majd meg pályázati felhívások.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)