Erősít a Szpari - konditermi és labdás edzések is szerepelnek a programban

 Erősítő edzéseken a Nyíregyháza Spartacus kerete. A labdarúgók délelőtt több csoportban Darabos Balázs erőnléti edző irányításával készültek a konditeremben. Szerdán egy teljes körű diagnosztikai mérésen vettek részt a játékosok.

- Egy rávezető héttel kezdtünk, összesen hat hét a felkészülés. Futballspecifikus munkát végzünk, az állóképességre és az erőre fókuszálunk. Tegnap Debrecenben voltunk egy nagyon komplex felmérésen, mozgásszervi szűrések, tesztek szerepeltek a programban, és ez megmutatja, hogy az egyes játékosoknál milyen fejlesztésekre van szükség. Gyógytornász, fizioterapeuta, erőnléti és szakági edző egyaránt dolgozik a labdarúgókkal. Az a cél, hogy a fiatal játékosokat tovább építsük, az idősebbekből pedig minél többet hozzunk ki - mondta Darabos Balázs erőnléti edző.

Az elmúlt bajnoki szezon után mindössze két hét pihenőt kaptak a játékosok, így fizikálisan mindenki jó állapotban tért vissza. Szombaton Debrecenben már felkészülési találkozót játszik a Szpari. A kapusok közül többen is az elmúlt hétvégén Szegeden vettek részt a Kapusháborún, ahol Tuska János kapusedző a +35-ös, Nagy Máté a Nyílt kategóriát nyerte meg.

A csapathoz több új játékos érkezett az elmúlt napokban, így fontos, hogy fizikálisan egy szintre hozzák a keret tagjait. Gyurján Bence, Nagy Tamás, Nagy József, Gulyás Máté, Polényi Gábor és Fadgyas Tamás mellett a saját nevelésű Nagy Máté és Kulcsár Hunor is profi szerződést kapott.

Dankó László