Erőnléti edzések a Szparinál
Erőnléti edzésekkel készül a Nyíregyháza Spartacus az őszi szezon hajrájára. A Szpari játékosai naponta több tréningen vesznek részt, hogy az új vezetőedző által várt játékstílust bírják a labdarúgók. A csapat legközelebb a jövő héten játszik a Békéscsaba ellen.

Jól jön a válogatott találkozó miatti bajnoki szünet a Nyíregyháza Spartacusnak. A Sopron elleni vereség után Véber György vezetőedző folyamatosan erőnléti edzéseket tart a játékosoknak, hogy a hátralévő találkozókon ne legyenek kondícionális gondok.

Az a fajta játékstílus, amit játszatni szeretnék a csapattal, komoly erőnlétet követel, ezért a héten egy „mini alapozást” tartunk, napi több edzéssel is, hogy a hátralévő fordulókban ne legyenek gondok – mondta Véber György vezetőedző.

A Sopron ellen a kapuban Hermány Bence több bravúrt is bemutatott legutóbb, mégis vereséget szenvedett a csapat. A hálóőr abban bízik, Békéscsabáról sikerül majd elhozni a három pontot.

Az elmúlt fordulók sikertelensége alaposan érezhető a csapaton. Nagyon bízom abban, hogy Békéscsabán, egy rangadóval elindulunk fölfelé – mondta Hermány Bence kapus.

Jó hír, hogy Máté Péter százszázalékos állapotban van, ezért a belső védő akár már a jövő heti Békéscsaba elleni találkozón pályára léphet. Dragóner Filip még rehabilitációs edzésekre jár, de van esély az ő visszatérésére is. A fiatalok közül Kártik Bálint biztosan nem játszhat majd eltiltás miatt Békéscsabán a jövő hét végén, mint ahogy sérülés miatt Rudolf Gergely és Dvorschák Gábor sem bevethető még.

Dankó László